Newsweek ar putea renunţa la versiunea printată

Newsweek
Newsweek

Săptămânalului Newsweek, care  a fost fondat pe 17 februarie 1933, a anunţat, miercuri, că în curând ar putea renunţa la versiunea print a celebrei reviste, care va trece în online pentru a limita pierderile financiare suferite în ultimele luni, informează AFP. Decizia va fi a  grupul de internet american IAC, care a preluat recent controlul asupra săptămânalului.

 Barry Diller, CEO al IAC, a spus în timpul unei teleconferinţe că grupul său studiază noi opţiuni în ceea ce priveşte controlul companiei Newsweek/Daily Beast, după ce coproprietarul acesteia, familia Harman, a decis să-şi limiteze investiţiile, fără a-şi ceda acţiunile.

 Diller a precizat că familia Harman a ales să facă acest lucru după decesul, anul trecut, al magnatului media Sidney Harman.

 Diller a citat ca noi opţiuni trecerea în online a săptămânalului Newsweek, fără a oferi alte detalii.  El a subliniat că schimbările vor avea loc în septembrie-octombrie.

 Grupul IAC a anunţat, luni, preluarea controlului asupra companiei The Newsweek Daily Beast, formată în 2010, în asociere cu miliardarul Sidney Harman, care tocmai cumpărase de la grupul Washington Post săptămânalul Newsweek, ce înregistra pierderi.

Potrivit statisticilor, între  2008 şi 2009, Newsweek a pierdut aproape 15 % din cititori, având 2,316 milioane de exemplare vândute, cifră care l-a  situat pe locul 26 într-un clasament alcătuit de asociaţia editorilor din SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel