New York. Sute de bicicliști au protestat într-un mod inedit

Andrei Itu / 12 iul 2019 / 13:20 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Sute de bicicliști au protestat la New York într-un mod inedit. Aceștia au tras un semnal de alarmă cu privire la decesul a 3 bicicliști în decurs de o săptămână, potrivit cotidianului The Guardian.

În acest an, 15 bicicliști au fost uciși pe străzile din New York. Acest număr ar putea părea scăzut într-un oraș cu peste 8 milioane de persoane, dar este încă văzut ca o creștere alarmantă.

În memoria celor uciși, sute de oameni din comunitatea locală de bicicliști s-au adunat în centrul parcului Washington Square din Manhattan pentru a participa la o demonstrație. Participanți de toate vârstele s-au așezat pe asfalt, timp de cinci minute, în tăcere, având la ei numeroase pancarte.

"Cicliștii mor pentru că nu sunt protejați în mod corespunzător", a spus Joseph Cutrufo, director de comunicare al Alternativelor de Transport, un grup de pietoni și bicicliști care a organizat protestul. "Cincisprezece oameni au fost uciși. Bicicleta nu trebuie privită ca un comportament periculos", în contextul în care administrația din New York se luptă pentru a face strada mai sigură pentru bicicliști și pietoni.

''A pedala cu bicicleta în New York este îngrozitor", a declarat Jaime Taylor, 35 de ani, un ciclist din Brooklyn. "Acesta este un centru urban dens și există sute de mii de mașini în el. Asta e inadecvat, e periculos.

 

New York are cel mai mare număr de bicicliști din Statele Unite, cu peste 48.000 de persoane care se deplasează pentru a lucra cu bicicleta. Încă din 2016,  orașul se străduiește să-și facă străzile mai sigure pentru bicicliști și pietoni.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25