New York. Statuia Libertății, evacuată

Statuia Libertății
Statuia Libertății

Aproximativ 3.000 de persoane au fost evacuate luni de pe esplanada Statuii Libertăţii după declanşarea unui incendiu pe un şantier de construcţii, au relatat pompierii newyorkezi citaţi de AFP.

Un container conţinând propan, de pe un şantier din complexul Liberty Island, a luat foc în jurul prânzului (16:00 GMT), au postat pe Twitter pompierii din New York. Insula care este vizitată zilnic în acest sezon de mii de turişti a trebuit să fie evacuată timp de două ore. În jurul orei 14:00 (18:00 GMT), pompierii au anunţat că incendiul este 'sub control'. Turiştii au putut reveni pe insulă - accesibilă publicului doar cu feribotul din Manhattan - în jurul orei 14:30 (18:30 GMT), a declarat AFP, Jerry Willis, un purtător de cuvânt al National Park Service, care administrează monumentul american.

O persoană, rănită

O persoană a fost rănită uşor în urma incidentului, dar nu a avut nevoie de spitalizare, a precizat sursa. Liberty Island a mai fost evacuată la 4 iulie, de Ziua naţională a SUA după ce o militantă anti-Trump a escaladat piedestalul Statuii Libertăţii pentru a protesta împotriva separării familiilor de migranţi la frontiera mexicană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel