Netanyahu, ordinul care cutremură Gaza, după armistițiu

Israel și Hamas au reluat schimbul de focuri după încheierea armistițiului de 72 de ore. Militanții palestinieni au lansat rachete înspre Israel înainte de terminarea înțelegerii, fapt ce a determinat Forțele de Apărare Israeliene să contraatace instantaneu.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a ordonat armatei să ofere un răspuns "puternic" la atacurile provenite din Fâșia Gaza, potrivit unui oficial israelian

Cel puțin 35 de rachete s-au îndreptat spre Israel vineri dimineață după ce armistițiul a expirat la ora 8 A.M (ora locală). Militanții palestinieni au lansat câteva rachete și pe parcursul nopții.

Unele informații spun că deși majoritatea rachetelor Hamas au fost neutralizate de sistemul antirachetă Iron Dome, au existat israelieni răniți de șrapnel.

Purtătorul de cuvânt al Hamas, Fawzi Barhum, a declarat pentru AFP: "Toate facțiunile palestiniene, inclusiv Hamas, au căzut de acord să nu reînnoiască armistițiul pentru că Israelul a refuzat să accepte solicitările noastre".

În Gaza, mii de persoane care s-au întors în casele lor în timpul armistițiului au fugit acum la adăposturile oferite de Organizația Națiunilor Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel