Premierul israelian, Netanyahu, în război cu "sultanul" Erdgodan după atacul din Paris

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan este numit "un bătăuș anti-semit" după ce liderul de la Ankara l-a atacat  pe premierul israelian Benjamin Netanyahu pentru că a "îndrăznit" să participe la Marșul Solidarității din Paris.

"Cred că aceste comentarii rușinoase trebuie repudiate de comunitatea internațională, pentru că războiul împotriva terorii va reuși doar dacă va fi ghidat de claritate morală", a scris Netanyahu într-o serie de tweet-uri.

Benjamin Netanyahu a mers duminică la Paris, deși președintele francez Francois Hollande îi recomandase în prealabil să rămână acasă pentru a nu deturna atenția de la esența manifestației de solidaritate cu Franța. Turcia a fost reprezentată la eveniment de premierul Ahmet Davutoglu.

Erdogan a declarat, ulterior, într-o conferință de presă comună cu omologul său palestinian, Mahmoud Abbas, că nu poate înțelege cum a "îndrăznit" Netanyahu să participe la Marșul din Paris. El a cerut ca liderul israelian să fie tras la răspundere pentru "copiii și femeile pe care le-a masacrat", acuzându-l pe Netanyahu de "terorism de stat".

Apelul lui Netanyahu către evreii din Franța: Veniți acasă!

Washingtonul l-a criticat pe Erdogan pentru declrațiile despre Netanyahu, subliniind că "nu există niciodată vreo scuză pentru antisemtism. Punct!.

Șeful diplomației israeliene, Avigodor Lieberman, i-a răspuns printr-un atac violent lui Erdogan. "Tăcerea civilizată, corectă politic a Europei față de un anti-semit, un vecin bătăuș precum Erdogan și gașca lui ne duce înapoi în anii '30"".

"În lume și în Europa, cele mai multe discuții au fost despre libertatea de expresie, extremism și islamofobie. Dar aspectele evreiești și anti-semite au fost rar menționate și asta este grav", a arătat Lieberman.

Melih Gökçek, primarul capitalei Turciei, Ankara, a sugerat recent că serviciile secrete israeliene se află în spatele atacurilor de săptămâna trecută din Paris, potrivit agenției semi-oficiale Anadolu, citată de Today's Zaman. Gökçek, lider al partidului președintelui Erdogan, AKP, spune că atacurile din Franța sunt rezultatul susținerii exprimate de francezi pentru Palestina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel