Netanyahu, critici către Jeremy Corbyn, liderul laburiștilor. Incident diplomatic

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Premierul israelian Benjamin Netanyahu l-a criticat pe liderul Partidului Laburist din Marea Britanie, Jeremy Corbyn, pentru că a participat la o ceremonie din 2014 care ar fi fost organizată în onoarea autorilor palestinieni ai masacrului din 1972 din timpul Olimpiadei de la Munchen, informează marţi dpa. 

"Depunerea unei coroane de către Jeremy Corbyn la mormintele teroriştilor care au comis masacrul de la Munchen şi comparaţia făcută de el între Israel şi fascişti merită o condamnare univocă din partea tuturor: (forţele de) stânga, dreapta şi toate (forţele) situate între", a notat Netanyahu într-o postare pe contul său de Twitter. 

Într-un interviu acordat luni pentru postul britanic Sky News, Corbyn a declarat că a fost prezent la depunerea coroanei "pentru că a dorit să vadă un memorial potrivit pentru toţi cei care au murit oriunde în orice incident terorist". 

Într-o postare pe contul său de Twitter, Corbyn a calificat la rândul său drept "falsă" acuzaţia formulată de Netanyahu. Liderul laburist britanic a declarat că uciderea de palestinieni de către Israel în timpul protestelor din ultimele luni de-a lungul Fâşiei Gaza este "ceea ce merită o condamnare univocă". 

De luni de zile Jeremy Corbyn este ţinta unor critici, inclusiv în cadrul propriului partid, care îl acuză că a eşuat în combaterea antisemitismului din Partidul Laburist

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel