Netanyahu, bani Iran: ”UE va regreta”

Benjamin Netanyahu a afirmat că planul UE de ajutorare a Iranului în valoare de 18 milioane de euro este o 'mare greşeală'.

Uniunea Europeană va ajunge să regrete planul său de ajutor economic pentru Iran, a avertizat vineri premierul israelian Benjamin Netanyahu, aflat într-o vizită oficială în Lituania, potrivit dpa.

'Cred că a da bani acestui regim în acest moment este o mare greşeala şi aceasta ar trebui oprit', a spus premierul israelian, referindu-se la cele 18 milioane de euro (20,9 milioane de dolari) pe care UE intenţionează să le pună la dispoziţia Iranului în cadrul eforturilor pentru menţinerea acordului nuclear în urma reinstituirii sancţiunilor americane.

Comisia Europeană a aprobat joi acordarea acestui ajutor pentru Iran. 'Unde vor merge banii suplimentari?', s-a întrebat retoric Netanyahu. 'Ei nu vor merge pentru a rezolva problema apei în Iran şi nici pentru şoferii de camioane iraniene', a adăugat el.

'Aceste fonduri vor merge la rachete şi la Gardienii Revoluţiei în Iran, în Siria şi în alte părţi din Orientul Mijlociu', a afirmat şeful guvernului israelian.

Sancțiuni SUA

La începutul lunii, SUA au reintrodus sancţiuni vizând sistemul financiar iranian, inclusiv cumpărarea de dolari americani de către guvernul de la Teheran, comerţul cu aur şi vânzările de obligaţiuni de stat. Noi sancţiuni americane sunt prevăzute pentru luna noiembrie, între care măsuri pentru a împiedica Iranul să-şi vândă petrolul.

Comisia Europeană a afirmat joi că ajutorul său va merge în sprijinul întreprinderilor mici şi mijlocii, al protejării mediului şi la combaterea efectelor consumului de droguri.

Vezi și: Refugiați Ungaria, înfometare. Soluția guvernului. Soros, acuzat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel