Nestle, SOMATĂ de tribunal. Trebuie să RETRAGĂ acest produs sau riscă amenzi

Nestle este forțată să își mai vândă burgerii făcuți din plante sub numele de „incredibil” în Europa, după ce un tribunal olandez a transmis că termenul încalcă drepturile de autor ale Impossible Foods.

Nestle este forțată să își mai vândă burgerii făcuți din plante sub numele de „incredibil” în Europa, după ce un tribunal olandez a transmis că termenul încalcă drepturile de autor ale Impossible Foods, conform CNN.

Tribunalul Hagăi a dat dreptate startup-ului american care pregătește lansarea Burgerului Imposibil în Europa. Conform deciziei preliminare, Nestle a încălcat drepturile de autor ale Burgerului Imposibil, marcă înregistrată anul trecut în Uniunea Europeană, prin numirea produsului său drept Burgărul Incredibil.

Cuvinte prea similare

Astfel, judecătorii au considerat că cele două cuvinte, imposibil și incredibil, sunt prea similare atât vizual, cât și fonetic, fapt ce ar duce la derutarea clienților.

Acum, Nestle a primit patru săptămâni să retragă produsele „Incredibile” de pe piață sau compania va fi nevoită să plătească prin cele 10 filiale ale sale câte 25.000 euro pe zi.

Răspunsul Nestle

„Suntem dezamăgiți de această decizie provizorie și credem că toată lumea ar trebui să poată numit termeni precum << incredibil >> pentru a-și descrie calitățile produsului”, a transmis Nestle, într-un comunicat. „Bineînțeles, ne vom supune acestei decizii, însă, în paralel, vom face și un apel”.

Nestle a mai explicat că pregătește să lanseze o nouă rețetă de burger numită „Senzațional”. Acest nume va fi aplicat tuturor produselor care foloseau termenul „Incredibil” în Europa, incluzând chifla din plantă, care va deveni acum „Burgerul Senzațional”. În Statele Unite, Nestle folosește brandingul de „Burgerul Extraordinar”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel