Nestlé aniversează 150 de ani la nivel global și 20 de ani pe piața din România

Nestlé, cea mai mare companie de nutriție din lume, aniversează, anul acesta, 150 de existență la nivel global și 20 de ani pe piața din România. 

După 150 de ani de “Good Food, Good Life”, Nestlé România duce mai departe credo-ul cu care a pornit la drum, în fața consumatorilor, în 1966, sub forma unui angajament extins: 10 promisiuni ținute zi de zi pentru o viață mai bună.

Prin cele 10 promisiuni pe care le ia în fața consumatorilor săi, Nestlé România continuă să își consolideze practicile pentru a se asigura că produsele sale îndeplinesc cele mai riguroase criterii globale de comercializare, inovează permanent rețetele produselor în contextul unei alimentații echilibrate, continuă programele educaționale în parteneriat cu cei mai importanți susținători ai unui stil de viață sănătos.

În România, 3 dintre categoriile cu o majoră importanță în business-ul actual au intrat pe piață în anii 2000: Joe, Maggi Secretul Gustului și Nescafé 3 în 1.

Joe a transformat compania în lider pe piața dulciurilor din România, lansarea Maggi Secretul Gustului a triplat piața produselor culinare în România, la momentul respectiv, iar Nescafé 3 în 1 a însemnat apariția unei noi categorii, cea a mixurilor de cafea, la noi din țară.

“Anul 2015 a fost un an foarte bun pentru Nestlé România: am înregistrat o creștere de peste 7% comparativ cu anul 2014, și suntem lideri pe 3 dintre cele 10 piețe pe care activăm: în categoria alimentelor pentru sugari și copii mici, cu o cotă de piață de 58%; piața cerealelor pentru mic dejun cu o cotă de piață de 48,1% și cea a cafelei solubile cu 35,8% cotă de piață. De aici pornesc și optimismul și încrederea cu care am intrat în 2016: suntem siguri că această creștere va continua, iar Nestlé va rămâne în topul preferințelor consumatorilor români”, declară Hervé de Froment, Country Manager, Nestlé România.

Istoria Nestlé începe în 1937

Farmacistul de origine germană, Henri Nestlé, inventează Farine Lacteé, o formula nouă de hrană pentru copii, pe bază de lapte condensat, făină de grâu și zahăr, cu ajutorul căreia salvează viața unui prematur, care nu putea fi alăptat și nici nu putea digera alt aliment. 

Ulterior, în 1937 Nestlé are ocazia să scrie o nouă filă de istorie a nutriției, când guvernul brazilian cere ajutorul companiei în a găsi o modalitate de a utiliza excesul recoltelor de cafea. Astfel, Nestlé inventează, în 1937, cafeaua solubilă și lansează, în 1938, extractul de cafea, Nescafé. 

La noi în țară, anul 2000 este considerat anul marilor începuturi, perioada în care Nestlé România începe să deschidă marile capitole. Achiziția mărcii Joe și a fabricii de la Timișoara are, cu siguranță, cel mai mare impact asupra companiei, reușind să crească considerabil business-ul local. Până în prezent, Nestlé a investit peste 10 milioane de euro în fabrica de la Timișoara și numără peste 300 de angajați. 

Nestlé lansează Maggi Secretul Gustului

În 2003, cea mai importantă piață pe care Nestlé nu activa era cea a condimentelor universale. Simțind că este momentul să facă o revoluție și aici, Nestlé lansează Maggi Secretul Gustului și scrie al doilea mare capitol din istoria companiei, la nivel local. Lansarea Maggi a triplat piața produselor culinare în România, la momentul respectiv. În prezent, rețetele produselor Maggi sunt continuu îmbunătățite.

2005 a fost anul revoluției adevărate în lumea cafelei. Pânâ în acel moment, Nestlé România vindea doar cafea solubilă și, analizând nevoile consumatorului român, a hotărât să lanseze Nescafé 3 în 1. Inovația Nestle România în lumea cafelei a continuat și noi produse au luat piața locală prin surprindere: Nescafé Dolce Gusto în 2010 și Nespresso în 2015.

În prezent, Nestlé este cea mai mare companie de nutriție din lume, deține peste 2.000 de brand-uri pe care le vinde în 189 de țări, are aproximativ 335.000 de angajați, 436 de fabrici în 85 de țări și a înregistrat, în 2015, vânzări în valoare de 88.8 bilioane CHF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel