EXCLUSIV  Nervi întinși la maximum pentru românii care au plecat în vacanță în afară țării. Ministrul Drulă n-are soluții nici pentru cei 15 lei plătiți

Fotografie creată de Asad Photo Maldives, de la Pexels
Fotografie creată de Asad Photo Maldives, de la Pexels

Dacă vrei să îți faci concediul în Bulgaria trebuie să te înarmezi cu multă răbdare.

Din București până la mare în Bulgaria faci aproximativ trei ore și jumătate. Problema este că... timpul crește semnificativ din cauza taxei de pod Giurgiu-Ruse care se achită chiar la vama Giurgiu.

Podul Giurgiu-Ruse, care leagă România de Bulgaria, este deschis încă din anul 1954. Cine vrea să ajungă cu mașina din țara noastră la vecini, este nevoit să achite și o taxă de traversare a acestui pod. Doar că cine dorește să ajungă în Bulgaria... stă chiar și o oră și jumătate să plătească taxa de pod, 15 lei. Cel puțin așa s-a întâmplat în această duminică.

Șoferii au așteptat să primească rest pentru că lumea nu a fost anunțată, din timp, cât trebuie să plătească astfel încât să aibă bani ficși pregătiți. Astfel se ajunge la nervi întinși la maximum și vorbe de duh la adresa ministrul Transportului, Cătălin Drulă.

Duminică după-amiază, și coada de TIR-uri se întindea pe o distanță foarte mare. Șoferii claxonau, stăteau în căldură și, după atâta stres, ne mai mirăm că fac oamenii accidente rutiere.

Așa a arătat începutul de vacanță al românilor care au ales ca destinație Bulgaria: o oră și jumătate de stat pentru a plăti 15 lei taxă de pod... și o oră la vamă. Poate se gândește Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, să rezolve cumva problema, eventual cei 15 lei să se plătească online, nu stând, până și în vacanță, la cozi interminabile...

Cum se plăteşte şi cât costă taxa de pod între Giurgiu şi Ruse

La drumul care duce în Bulgaria, trebuie să achitaţi la vama Giurgiu taxa de pod, care variază în funcţie de tipul de autovehicul. Astfel, pentru o maşină normală taxa este de 15 lei pentru o trecere, pentru autoutilitară cu greutatea mai mică de 3,5 tone taxa costă 29 de lei, pentru vehicule care transportă între 9 şi 23 de persoane taxa costă 58 lei. Aceeaşi sumă trebuie plătită de posesorii de vehicule cu o greutate care variază între 3,5 şi 7,5 tone. În schimb, şoferii de autovehicule cu o greutate cuprinsă între 7,5 şi 12 tone care vor să treacă Podul Prieteniei trebuie să achite 88 de lei, iar pentru autocarele cu o capacitate mai mare de 23 de persoane taxa este de 122 de lei, la fel ca pentru autovehiculele mai grele de 12 tone, cu maximum trei axe. Pentru vehiculele cu o greutate care depăşeşte 12 tone şi cu minimum patru axe, taxa este de 180 de lei.

La întoarcerea din Bulgaria, taxa de pod se plăteşte la vama Ruse

Atenţie! Taxa nu se poate achita în lei, ci doar în euro, leva sau prin card bancar. Trei euro costă taxa de pod pentru autoturismele care au mai puţin de opt locuri, pentru autoutilitare cu o greutate mai mică de 3,5 tone taxa costă şase euro, în timp ce pentru autovehiculele de transport persoane cu o capacitate de 9-23 de locuri şi pentru vehiculele cu o greutate între 3,5 şi 7,5 tone, taxa este de 12 euro. Vehiculele cu o greutate care variază între 7,5 şi 12 tone taxa costă 18 euro, în timp ce pentru autovehiculele cu o capacitate mai mare de 23 de locuri şi pentru cele care cântăresc mai mult de 12 tone şi au trei axe, taxa costă 25 de euro. Autovehiculele mai grele de 12 tone cu minimum patru axe, trebuie achitată o taxă de 37 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel