Nereguli pe şantierele din Bucureşti. Ce au găsit inspectorii de la ITM

Inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă București, însoțiți de reprezentanți ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, au continuat ieri acțiunile de control la angajatori din domeniul construcțiilor, fiind vizate mai multe șantiere din Bucureşti.

Inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă București, însoțiți de reprezentanți ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, au întreprins, ieri, 20.07.2020, acțiuni de control la angajatori din domeniul construcțiilor, ce au vizat mai multe șantiere situate în sectorul 1 din municipiul București și au avut ca obiective:

˗ identificarea și combaterea muncii nedeclarate;

˗ verificarea modului de respectare a dispozițiilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă;

- verificarea respectării de către angajatori a prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Ce nereguli au fost constatate

Cu ocazia verificărilor efectuate, cei 20 inspectori de muncă au identificat 22 de angajatori pentru care 89 de persoane desfășurau activitate în baza fișei de identificare prevăzută de H.G. nr. 488/2017, iar 7 persoane au declarat că nu au semnat contract de muncă cu angajatorii pentru care prestau activitate.

După verificarea tuturor documentelor, inspectorii de muncă vor finaliza acțiunile de control inițiate, prin aplicarea sancțiunilor contravenționale și a măsurilor de remediere care se impun. De asemenea, au fost dispuse 3 sistări de activitate în domeniul securității și sănătății în muncă.

Acțiunile de control au vizat verificarea respectării de către angajatori a prevederilor Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și s-au desfășurat cu respectarea tuturor măsurilor speciale de protecție impuse tuturor persoanelor implicate în activități de lucru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel