Nereguli grave la terase cunoscute din Mamaia. Decizia ANPC

Comisari ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) din cadrul Comandamentului Litoral au verificat mai multe terase, autoserviri si restaurante din stațiunea Mamaia şi au decis să închidă temporar activitatea a trei dintre acestea din cauza gravelor nereguli descoperite.

Potrivit unui comunicat al ANPC, activitatea teraselor Hora, Cleopatra și a Restaurantului "La Steaguri" a fost oprită temporar până la remedierea deficiențelor constatate.

"In urma verificarilor au fost descoperite alimente fara elemente de identificare si carcaterizare, fara a se putea stabili data durabilitatii minimale sau data limita de consum si fara a se putea stabili modul de pastrare/depozitare recomandat de operatorul economic, precum si datele de identificare ale acestuia. De asemenea, au fost descoperite alimente depozitate la temperatura mediului ambiant (peste 30 grade C).

Nu existau grafice de temperatura care sa indice si certifice pastrarea corespunzatoare a alimentelor si nu existau indicate cantitatile nete/ portie in meniu.

In urma verificarilor, comisarii au constatat minusuri de pana la 10% din cantitatea indicata pe portie.

Mai mult, unele terase nu detineau autorizatie de functionare valabila. Comisarii ANPC au lasat invitatii operatorilor economici verificati pentru a pune la dispozitie totalitatea actelor solicitate si pentru a putea finaliza actelor de control", se precizează în comunicatul citat.

ANPC, recomandare pentru turiști

ANPC anunță, totodată, că acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor vor continua în toată această periodă, urmând a se verifica și respectarea măsurilor dispuse în controalele anterioare, iar abaterile de la aplicarea legislației privind protecția consumatorilor vor fi sancționate.

ANPC recomandă turiștilor ca și în această perioadă de vacanță să fie atenți atât la calitatea produselor alimentare și nealimentare, cât și la prestarea serviciilor achiziționate.

De asemenea, ANPC reamintește operatorilor economici că beneficiază de consiliera gratuită din partea comisarilor ANPC pentru aplicarea corectă a legislației în domeniul protecției consumatorilor și pentru a preîntâmpina eventualele probleme ale consumatorilor și pentru aplicarea corectă a legislației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel