Nereguli depistate și la Complexul de servicii Strehaia. Beneficiarii, cazați împreună cu gândacii. Directorul DGASPC Mehedinți pasează vina. "Este o isterie națională!"

Nereguli depistate și la Complexul de servicii Strehaia. Beneficiarii, cazați împreună cu gandacii. Directorul DGASPC Mehedinți pasează vina. "Este o isterie națională!" / Foto: Captură video Antena 3 CNN
Nereguli depistate și la Complexul de servicii Strehaia. Beneficiarii, cazați împreună cu gandacii. Directorul DGASPC Mehedinți pasează vina. "Este o isterie națională!" / Foto: Captură video Antena 3 CNN

Noi probleme au fost descoperite de jurnaliști la un nou azil de bătrâni. Este vorba despre Complexul de servicii Strehaia, acolo unde vârstnicii sunt cazați împreună cu gândacii.

Antena 3 CNN a difuzat mai multe imagini dintr-un azil de bătrâni din Strehaia. Condițiile sunt greu de descris, iar tratamentele aplicate bătrânilor cazați acolo sunt atât de dure încât le este frică să vorbească deschis despre chinurile îndurate, au relatat jurnaliștii.

"Complexul de servicii Strehaia din cadrul DGASPC Mehedinți, într-o cameră de la etajul 3, patru persoane dorm duse. Cu greu reacționează din cauza calmantelor. La o primă vedere, camera în care locuiesc pare în ordine, odată însă cu lăsarea nopții ies gândacii și ploșnițele. Într-un singur clip de 30 de secunde se văd zeci de gândaci. Pe site-ul centrului găsim negru pe alb ce servicii sunt promise pentru beneficiari: Vom asigura un mediu prietenos și stabil în ceea ce privește confortul bio-psiho-social al beneficiarului ce va permite acestuia să se dezvolte activ și să-și manifeste activitățile creative. Pe același site, reprezentanții DGASPC descriu centrul ca pe o oază de recreere: beneficiarii au acces la curtea interioară care este amenajată cu gazon, arbori fructiferi și ornamentali, foișor dotat cu bănci și mese", a relatat reporterul Antena 3 CNN.

Realitatea bătrânilor, departe de descrierile pompoase de pe site-ul complexului

Realitatea însă ar fi departe de descrierile pompoase de pe site-ul complexului de servicii Strehaia. Imaginile obținut de postul de televiziune arată o curte ca o junglă, cu moloz și anexe care stau să cadă. În imagini se vede, de asemenea, un beneficiar al centrului care ar fi pus la muncă în fiecare zi. Căminul are o capacitate de 35 de locuri și conform prezentării de pe site acolo lucrează un medic, 5 asistenți medicali, un psiholog, un asistent social și 5 infirmieri. Astăzi, poliția și ANPC au descins la fața locului.

Și reprezentanții DGASPC Mehedinți au dispus un control. Totuși, în urma verificării, s-ar fi stabilit că vinovați sunt seniorii care fac reclamații, în centru fiind găsite doar câteva saltele murdare.

Directorul DGASPC Mehedinți dă vina pe presă și pe beneficiari

De altfel, în direct la postul de televiziune a intervenit și Adrian Bidilici, directorul DGASPC Mehedinți, care a susținut că centrul nu are nicio problemă, asta deși mai mulți beneficiari se plâng în continuare de condițiile de acolo.

"Ceea ce se întâmplă la acest moment pe posturile naționale de televiziune, dați-mi voie să vă spun că da, într-adevăr, este o isterie națională. Aș avea rugămintea la dumneavoastră să nu transformați toate azilele din România în azile ale groazei doar de dragul unei știri frumos împachetată pentru că dumneavoastră ați prezentat imagini din subsolul clădirii. Gândacii sunt singura realitate. S-a făcut dezinsecție acum două săptămâni și se face periodic (...). Dumneavoastră trebuie să înțelegeți că beneficiarii noștri ca și la spitale, ca și în alte părți, obișnuiesc să mai mănânce și în camere. Ori, în momentul în care își iau mâncare în cameră și o depozitează în sertare, se întâmplă, într-adevăr, să apară și aceste probleme. Este o realitate, asta nu înseamnă că nu facem operațiuni de deratizare periodic", a spus Adrian Bidilici, directorul DGASPC Mehedinți, în direct la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel