EXCLUSIV  Nepotul lui Ceaușescu oferă detalii neștiute de nimeni despre nora dictatorilor

Nicu Ceaușescu, nepotul de frate al fostului președinte Nicolae Ceaușescu, a dezvăluit detalii importante despre cea care a fost prima noră a dictatorilor Ceaușescu din partea fiului lor, Valentin. 

Iordana Borilă, care s-a stins din viață ieri la Spitalul Elias din Capitală, a fost fiica lui Petre Borilă, de origine bulgară, om cu funcții importante în Comitetul Central. Funcțiile cele mai importante ocupate de-a lungul vremii în politica românească a fost cea de Viceprim-ministru al Guvernului și de ministru al Industriei Alimentare.

Potrivit lui Nicu Ceaușescu, mama Iordanei a fost Ecaterina Abraham, era de origine evreiască. „Iordana a studiat Artele și a lucrat ca muzeograf la Muzeul de Artă, până în 1989, când a plecat din țară. S-a căsătorit cu Valentin Ceaușescu în 1970, au și un fiu – Daniel Valentin, născut în 1981. Cei doi s-au despărțit în data de 25 decembrie 1988, un an mai târziu mama și fiul plecând în Israel, iar apoi, în Statele Unite ale Americii. Daniel a terminat facultatea de Fizică în Statele Unite, după care cei doi au revenit și s-au stabilit definitiv în România”, a declarat fostul senator Marius Marinescu pentru DC News, citând informații obținute de la nepotul fostului președinte Nicolae Ceaușescu.

[citeste si]

După revenirea în țară, Iordana Borilă a lucrat la comunitatea evreiască. Valentin Ceaușescu s-a recăsătorit cu Roxana Dună cu care are o fiică, născută în anul 1996, pe nume Alexandra. Daniel, fiul lui Valentin Ceaușescu și nepotul fostului șef de stat, nu-i poartă doar numele și prenumele tatălui, dar a ales să-i calce pe urme și din punct de vedere profesional, alegând aceeași carieră de fizician. „Sunt convins că Valentin Ceaușescu va avea grijă de Daniel așa cum are grijă și de fiica lui, Alexandra. (...) Iordana Borilă nu a avut o avere materială, cum se vorbește, ci o avere spirituală, un nume bun lăsat de Nicolae Ceaușescu, un nume de referință în istoria noastră. Dumnezeu s-o odihnească în pace! Condoleanțe familiei!”, a mai declarat pentru DC News fostul senator Marius Marinescu. 

Prima noră a lui Nicolae Ceaușescu și a Elenei a decedat în urma unui cancer, la vârsta de 70 de ani. Aceasta urmează a fi incinerată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel