Nepoată a lui George Floyd, împușcată în Houston

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Nepoata lui George Floyd, bărbatul a cărui moarte a dus la proteste violente în SUA, a fost împuşcată în Houston, Texas. 

Fata, numită Arianna, în vârstă de 4 ani, dormea în casa familiei sale atunci când au fost trase focuri de armă asupra imobilului, în jurul orei locale 03:00, a relatat postul de televiziune local KTRK, afiliat canalului ABC. În casă se aflau patru adulţi şi doi copii, Arianna fiind singura persoană rănită.

Ea a suferit răni la ficat şi la un plămân şi are trei coaste fracturate. Situaţia sănătăţii fetei, care este internată într-un spital local, era stabilă marţi după-amiază.

Conform KTRK, nu au fost operate arestări şi nu au fost identificaţi suspecţi. Poliţia afirmă că nu ştie nici câţi atacatori au fost.

La 25 mai 2020, într-o operaţiune a poliţiei din Minneapolis, poliţistul alb Derek Chauvin a rămas cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd - originar din Houston - timp de aproape nouă minute. În acest incident bărbatul afro-american a decedat. Înregistrarea video a faptei, devenită virală, a declanşat manifestaţii de amploare împotriva rasismului şi violenţelor poliţieneşti din SUA, scrie Agerpres.

Fostul poliţist Derek Chauvin a pledat VINOVAT 

Poliţistul Derek Chauvin, condamnat pentru moartea lui George Floyd, a pledat vinovat pentru încălcarea drepturilor constituţionale ale bărbatului afro-american, au relatat media locale, citate de AFP.

Derek Chauvin (45 de ani) a fost găsit vinovat de justiţia din statul Minnesota pentru decesul lui Floyd şi condamnat la 22,5 ani de închisoare. El a contestat această condamnare, transmite Agerpres.

În paralel, justiţia federală din SUA a deschis propria procedură, inculpându-i pe Chauvin şi pe alţi foşti trei colegi de-ai săi pentru încălcarea drepturilor constituţionale ale lui George Floyd.

Poliţistul pledase nevinovat în acest dosar lansat de justiţia federală, dar şi-a schimbat strategia miercuri în cadrul unui acord cu procurorii, prin care se va evita un nou proces. Deocamdată nu a fost fixată o dată pentru pronunţarea pedepsei. Aceste urmăriri duble în justiţie - la nivel statal şi la nivel federal - sunt autorizate în SUA, dar ele sunt relativ rare.

VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel