Nemții suspectează un atac cu bombă al islamiștilor la finala Champions League

amenintare terorism bayern-borussia decenews
amenintare terorism bayern-borussia decenews

Un oficial de top al poliției a avertizat persoane din vârful guvernului în legătură cu un posibil atac terorist înaintea finalei Champions League de sâmbătă seara, potrivit unor surse citate de prestigiosul cotidian german Der Spiegel. Semnalul tras de autorități a condus la întărirea forțelor de ordine înaintea partidei dintre Bayern Munchen și Borussia Dortmund.

Strada 17 iunie din centrul Berlinului este închisă de zile bune. Au fost amplasate plasme-gigant și s-au instalat corturi de unde fanii nemți își pot cumpăra bere și cârnați, în timp ce urmăresc finala CL desfășurată pe stadionul londonez Wembley. Germanii dau dimensiune acestor evenimente, care, din fericire, până acum au fost pașnice.

Der Spiegel spune că, vineri, șeful poliției federal germane (BKA), Jorg Ziercke, l-a informat pe ministrul de interne Hans-Peter Friedrich că există indici ale unui posibil atac terorist. Ziercke a spus că mai mulți suspecți ar putea plănui un atac cu bombă. Cei care plănuiesc să organizeze atacul sunt islamiști.

Cei care vor participa la manifestații publice și care vor vedea meciul în aer liber vor fi supuși la măsuri de securitate întărite.

Nu se știe cât de concrete sunt aceste amenințări. Ziercke i-a spus ministrului de Interne că amenințările sunt grave de așa natură încât ar trebui luate în serios.

Semnalele unor atacuri teroriste au existat și în anii trecuți, fără ca acestea să culmineze cu o tragedie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel