Nelu Iordache așteaptă SENTINȚA FINALĂ cu bagajele pe motor: Mă predau la prima secție / UPDATE

Nelu Iordache, sentință
Nelu Iordache, sentință

Nelu Iordache așteaptă astăzi sentința finală.

UPDATE: Decizia judecătorilor va fi anunțată pe 8 septembrie.

Conform Antena 3, Nelu Iordache așteaptă sentința, ”pentru că vrea să se termine totul”. Se pare că el se bucură de momentele de libertate, plimbându-se cu motocicleta. Își așteaptă decizia cu bagajele pe motor, fiind pregătit pentru ce urmează. El se declară relaxat și îngrijorat, arată sursa citată. ”În situația în care voi fi condamnat, voi alege să mă predau la cea mai apropiată secție de poliție care-mi iese în cale, nu vreau ca presa să vină la mine la poartă.” a spus Nelu Iordache, pentru Antena 3. 

Astăzi ar urma să se pronunțe judecătorii de la Curtea de Apel  București cu privire la sentința lui Nelu Iordache. Pe fond, el a fost condamnat la șase ani și trei luni de închisoare. 

Acuzațiile DNA

Amintim că ”regele asfaltului”, Nelu Iordache, este acuzat ar fi deturnat fonduri destinate construcției autostrăzii Nădlac-Oradea, respectiv unui tronson de 22 de kilometri din această autostradă. Procesul a început cu mulți ani în urmă, în 2013, iar astăzi ar putea ajunge la sentința finală, asta dacă nu se va decide o nouă amânare. În sentința de fond s-a dispus confiscarea a 79.624.828 de lei. Acuzațiile față de Nelu Iordache sunt de delapidare, fals în înscrisuri, spălare de bani și înșelăciune. El ar fi folosit banii destinați primului tronson al autostrăzii Nădlac - Oradea pentru datoriile și firmele sale. Suma deturnată ar fi în valoare de 31.519.960 lei, acuza DNA. Banii îi fuseseră alocați pentru a proiecta și executa lucrările. 

Recent, Nelu Iordache a fost ridicat de procurori de pe aeroport și dus la DNA, pentru a fi audiat. El mai este condamnat într-un dosar la 12 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi delapidare, într-un dosar în care este acuzat de DNA că a înregistrat în contabilitatea companiei de transport aerian Blue Air achiziţii fictive de materiale publicitare, prejudiciind statul român cu 2 milioane euro. Decizia nu este definitivă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel