Nelson Mandela se află în stare critică

61344608
61344608

Fostul președinte sud-african Nelson Mandela, spitalizat de 16 zile pentru o infecție pulmonară, este într-o stare "critică" de 24 de ore, a anunțat președinția duminică seară.

Autor: Sorina Ceugea

[caption id="attachment_332588" align="alignleft" width="310"] www.cancan.ro[/caption]

"Starea fostului președinte Nelson Mandela, care este încă internat la spitalul din Pretoria, a devenit critică", a scris aceasta notând că președintele Jacob Zuma, vicepreședintele ANC - partidul aflat la putere - Cyril Ramaphosa şi Graca Machel, soția lui Mandela, s-au întâlnit la spital duminică seară pentru a discuta situația.

"Medicii fac tot posibilul pentru ca starea sa să se amelioreze și să se asigure că Madiba va fi bine tratat și că se va face bine. Este pe mâini bune", a declarat Zuma, citat de un comunicat al președinției, care utilizează numele său de clan adoptat cu afecțiune de numeroși sud-africani.

După o săptămână de liniște, președinția a declarat sâmbătă că aceste este "într-o stare serioasă dar stabilă", după ce postul de televiziune american CBS a transmis că starea acestuia este fără îndoială mult mai gravă decât lasă să se înțeleagă comunicatele oficiale.

Cele mai recente vești date de Zuma, la 16 iunie, vorbeau despre un "progres".

Președinția a repetat printre altele, duminică, că pana ambulanței care l-a condus pe eroul luptei anti-apartheid la spital, în primele ore ale zilei de 8 iunie lăsându-l timp de 40 de minute pe marginea autostrăzii, nu a agravat starea lui Mandela.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel