Neinvitarea lui Iohannis la Ziua Aviaţiei. Ţuţuianu: A fost o gafă

Rodica Mitu / 26 iul 2017 / 14:55 Salveaza PDF Comentarii

Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a spus că îşi doreşte să aibă o relaţie instituţională constructivă cu preşedintele Klaus Iohannis, arătând că neinvitarea acestuia la manifestările privind Ziua Aviaţiei a fost ''o gafă'' pe care şi-o asumă. De asemenea, a spus că a declanşat o anchetă internă.

"Mi-am propus să construiesc o relaţie instituţională constructivă cu preşedintele României, bazată pe respect, transparenţă şi corectitudine. Discuţiile foarte aplicate pe care le-am purtat, atât direct, cât şi în foruri reprezentat de CSAT, pe tema esenţială a înzestrării Armatei, precum şi prezenţa mea în calitate de ministru al Apărării alături de preşedinte la momente importante pe agenda publică a securităţii naţionale (...) vin în susţinerea parcursului relaţiilor instituţionale corecte pe care mi le-am propus în relaţia cu preşedintele României', a afirmat Ţuţuianu, într-o conferinţă de presă.

A precizat că a fost declanşată o anchetă administrativă în cazul neinvitării preşedintelui Iohannis la manifestările de Ziua Aviaţiei şi că vor fi luate măsuri în consecinţă. "Momentul generat în procesul de transmitere a invitaţiilor de participare la sărbătorirea Zilei Aviaţiei Române şi Forţelor Aeriene a fost o gafă, o situaţie regretabilă cauzată de disfuncţionalităţi de natură birocratică în derularea procedurilor de protocol. Mi-am asumat această disfuncţionalitate la modul cel mai direct posibil prin transmiterea imediată a comunicatului de presă prin care am explicat circumstanţele erorii. (...) Relaţiile MApN cu Preşedinţia României sunt şi vor rămâne în zona corectitudinii şi respectului", a spus, potrivit Agerpres. ministrul. Ţuţuianu a dat asigurări că vor fi luate 'măsuri de corecţie în regim de urgenţă, astfel încât asemenea erori să nu mai fie posibile".  

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28