Neînțelegeri la vârf la Summit-ul NATO. Schimb de replici Trump-Macron

Emmanuel Macron și Donald Trump au avut marți, la Londra, o discuție în contradictoriu privind lupta împotriva grupării teroriste Stat Islamic și în privința repatrierii cetățenilor europeni care au luptat în Siria și Irak, potrivit Politico.

Prezenți la summit-ul NATO din capitala Marii Britanii, cei doi lideri au susținut o conferință de presă comună, în cadrul căreia Trump a declarat că nu a discutat încă cu omologul său francez despre repatrierea cetățenilor europeni care au luptat alături de Stat Islamic în Siria și care acum se află în închisorile din această țară.

Mulți sunt din Franța, mulți sunt din Germania și mulți sunt din Marea Britanie. Cei mai mulți provin din Europa, iar unele țări sunt de acord (cu repatrierea, n.red.). Nu am vorbit cu președintele Macron despre acest lucru", a declarat Trump, care a continuat, adresându-i-se lui Macron: „Nu ați dori niște luptători ISIS (gruparea Stat Islamic, n. red.)? Vi-i pot oferi. Puteți lua câți doriți".

Să fim serioși", a replicat Macron, care a adăugat că acei luptători Stat Islamic originari din Europa reprezintă doar „o mică parte a problemei în ansamblul său", făcând referire la problema reprezentată de islamiști.

Destabilizarea Orientului Mijlociu

De asemenea, președintele francez l-a contrazis pe Trump, potrivit căruia gruparea Stat Islamic ar fi fost învinsă definitiv în Siria și Irak. ”Cred că prioritatea numărul unu, pentru că încă nu s-a terminat, este să scăpăm de ISIS și de alte grupări teroriste. Aceasta este prioritatea numărul unu. Și încă nu am ajuns acolo, îmi pare rău să spun asta", a declarat Macron. Macron s-a declarat nemulțumit și de „destabilizarea" Orientului Mijlociu prin îngreunarea eforturilor de combatere a ISIS în regiune, o critică indirectă față de decizia lui Trump de a aproba tacit, recent, operațiunea Turciei din nordul Siriei, precum și retragerea trupelor americane din regiune.

De aceea (Macron, n.red.) este un mare politician", a răspuns Trump. „Pentru că acesta a fost unul dintre cele mai mari non-răspunsuri pe care le-am auzit vreodată, dar este în regulă", a adăugat liderul american, preluat de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel