Neînțelegeri la Kremlin, privind războiul din Ucraina. Zaharova: Se desfășoară o luptă, inclusiv în rândul elitelor

Neînțelegeri la Kremlin, privind războiul din Ucraina. Zaharova: Se desfășoară o luptă, inclusiv în rândul elitelor / Foto: Kremlin.ru
Neînțelegeri la Kremlin, privind războiul din Ucraina. Zaharova: Se desfășoară o luptă, inclusiv în rândul elitelor / Foto: Kremlin.ru

Elitele de la Kremlin se luptă pentru cum să-și controleze cel mai bine narațiunea războiului din Ucraina, spune purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

Un înalt oficial rus a făcut sâmbătă aluzie la faptul că ar exista lupte interioare între cei mai înalți membri ai Kremlinului, spunând că liderii de la Moscova nu se pot pune de acord cu privire la modul de a comunica narațiunea Rusiei despre războiul din Ucraina, scrie Insider.

"Se desfășoară o luptă, inclusiv în rândul elitelor", a declarat Maria Zaharova, directorul departamentului de presă al Ministerului de Externe rus, pentru publicația de știri rusă Business Gazeta.

Zaharova: Nu avem o singură voce a statului



Zaharova a făcut această declarație în cadrul unei întâlniri cu antreprenorul rus în tehnologie Igor Ashmanov și alți experți. Ashmanov a sugerat ca cei de la Kremlinul să creeze un birou de informare din epoca lui Stalin, care să controleze narațiunea războiului și să dea o imagine unificată a invaziei, a raportat Business Gazeta. Dar Zaharova a respins propunerea lui Ashmanov, spunând că guvernul rus nu are în prezent o poziție unificată cu privire la modul în care ar trebui să se vorbească despre războiul din Ucraina.

"Am spus că nu avem o singură voce a statului", a spus Zaharova.

Zaharova a adăugat că Ministerul de Externe nu este autorizat să vorbească despre evenimentele de pe teren din război. Ea a recunoscut, de asemenea, că Ministerul Apărării al Rusiei "ori nu poate sau nu vrea" să discute despre conflict, potrivit Business Gazeta. Ea nu a dat niciun nume.

Ce arată, de fapt, declarația Mariei Zaharova

Ultimele comentarii ale Mariei Zaharova sunt o recunoaștere rară că au existat lupte interioare între oficialii de rang înalt ai Kremlinului, a scris grupul de cercetare Institutul Războiului din Washington.

"Declarația Mariei Zaharova este demnă de remarcat și susține câteva dintre evaluările de lungă durată ale ISW cu privire la deteriorarea regimului Kremlinului și a dinamicii controlului spațiului informațional", a scris grupul de reflecție sâmbătă.

"Nu este clar de ce Zaharova, un purtător de cuvânt experimentat, ar fi recunoscut în mod deschis aceste probleme într-un cadru public”, a adăugat acesta.

Putin ar fi renunțat la controlul spațiului informațional rusesc

Acesta a spus că declarațiile publice ale Zaharovei arată în continuare că liderul rus Vladimir Putin a renunțat la controlul spațiului informațional rusesc în fața "unei varietăți de actori cvasi-independenți".

Bloggerii militari ruși care susțin invazia au criticat tot mai mult Kremlinul pentru eșecurile sale militare. Zaharova a denunțat separat evaluarea de către Institutul de Război a declarației sale într-un mesaj pe canalul ei de Telegram, duminică, deși nu a furnizat nicio informație pentru a dezminți analiza acesteia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel