Nehammer, măsură disperată pentru a limita migrația. Cancelarul Austriei, sub presiunea opoziției pentru a acționa mult mai radical

Reuters Marketplace
Reuters Marketplace

Karl Nehammer, cancelarul Austriei, recurge la o metodă disperată pentru a limita migrația în țară, dar o măsură despre care opoziția spune că nu este suficientă.

Cancelarul austriac Karl Nehammer vrea să limiteze afluxul de migranți care intră în țară pentru reîntregirea familiei prin utilizarea testelor ADN și a altor verificări. Cu toate acestea, Partidul Libertății de dreapta (FPÖ) din Austria cere controale mult mai stricte asupra reîntregirii familiei, inclusiv stabilirea cotei de migrație în lanț la zero, potrivit RMX.

Șeful guvernului austriac a anunțat utilizarea sporită a testelor genetice pentru a dovedi relațiile de familie, în perioada premergătoare alegerilor europarlamentare, deoarece guvernul său este supus unei presiuni enorme din cauza nivelurilor record de imigrație.

FPÖ a atacat de mult ÖVP ca fiind slab în ceea ce privește migrația, partidul de opoziție promovând pachetul de politici Fortress Europe. FPÖ dorește, de asemenea, interzicerea completă a reîntregirii familiei, o mișcare care ar reduce drastic imigrația în Austria și, dacă ar fi pusă în aplicare în întreaga Europă, nu numai că ar reduce imigrația, ci chiar ar duce la plecarea din UE a milioane de cetățeni străini.

Opoziția cere măsuri mult mai dure

De fapt, chiar luna trecută, FPÖ, care este în prezent cel mai popular partid din țară, a cerut încetarea completă a reîntregirii familiei, consilierul de stat pentru azil FPÖ din Austria Inferioară, dr. Christoph Luisser, afirmând: „Se fixăm cota de reîntregire a familiei la zero."

„Ministrul de Interne al ÖVP Karner nu a realizat încă un nou regulament de reglementare. Drept urmare, reîntregirile de familie sunt forțate în fiecare lună, ceea ce contrazice clar interesele Austriei Inferioare”, a adăugat Luisser.

Problema reîntregirii familiei este afectată de activități frauduloase în întreaga lume occidentală, iar migranții încalcă adesea legea în mod deschis și fentează sistemul pentru a aduce zeci de așa-ziși membri ai familiei. 

Măsura de test ADN a ÖVP va fi, de asemenea, introdusă împreună cu alte metode menite să încetinească reîntregirea familiei, dar nu să le oprească complet. Cu toate acestea, criticii observă, de asemenea, că aceste teste ADN sunt deja efectuate în cazurile în care există dubii privind documentele.

Oricum, există destui membri legitimi ai familiei pentru migranți care să asigure un flux constant de imigranți prin reîntregirea familiei, reducând în același timp doar frauda flagrantă, care a fost adesea detectată atunci când documentele s-au dovedit a fi suspecte.

Conform noilor reguli, controalele de securitate vor fi efectuate cu ajutorul experților în documente, iar ofițerii de securitate urmează să adopte metode mai stricte, a declarat Nehammer pentru agenția de presă austriacă APA.

„Vom restricționa reîntregirea familiei prin controale stricte”, a spus cancelarul. 

Migranții continuă să se ducă în Austria

În timp ce reîntregirea familiei a fost încetinită din cauza pandemiei de coronavirus, fluxul de migranți prin acest proces începe să crească din nou, în special la Viena. Ca urmare, sistemul educațional cedează sub presiune.

Potrivit consilierului pentru educație Christoph Wiederkehr, școlile trebuie să găsească locuri pentru 350 de copii noi în fiecare lună. Drept urmare, acestea construiesc săli noi de clasă în containere, pentru a face față fluxului neîncetat de nou-veniți.

Ministerul de Interne austriac a înregistrat aproximativ 6.900 de cereri de azil în primul trimestru al anului 2024. Dintre acestea, 45% au fost făcute de migranți care au obținut un permis de intrare în cadrul reîntregirii familiei. În 2023, această proporție era de doar 16%, ceea ce indică faptul că din ce în ce mai mulți migranți folosesc migrația în lanț pentru a obține un punct de sprijin în Austria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel