Nehammer a venit cu avionul în România, în timp ce transportatorii stau la cozi în vamă. Un șofer i-a transmis fără ocolișuri ce are pe suflet

Agerpres
Agerpres

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, efectuează o vizită în România, cu ocazia Congresului partidului Popular European. Acesta refuză în continuare să-și dea acordul pentru intrarea țării noastre în Spațiul Schengen, în timp ce transportatorii stau cu zilele în vămile de vest și pierd timp prețios așteptând la cozi. Unul dintre șoferii din Vama Nădlac i-a transmis un mesaj cancelarului Karl Nehammer.

Karl Nehammer, cancelarul Austriei, a aterizat joi dimineață, în jurul orei 09:30, în București, urmând să meargă la Palatul Cotroceni, la o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, după care să se deplaseze la Romexpo, la Congresul Partidului Popular European.

În tot acest timp, transportatorii român pierd zile întregi în cozile interminabile de la vama de vest a țării. Unul dintre aceștia, . a oferit un interviu postului de televiziune Antena 3 CNN, în care i-a transmis un mesaj cancelarului austriac.

„În sfârșit cineva care se interesează și de soarta noastră“, a spus bucuros transportatorul în momentul în care a fost intervievat de jurnaliști.

„Pur și simplu mie mi se pare o bătaie de joc la adresa noastră. Eu sunt în coadă de ieri de la ora 17:00. Mi s-a terminat programul în terminal. Se stă în medie 8-10 ore, nu se lucrează în vamă, ungurii motivează că nu au suficient personal, uneori nu au chef de lucru“, a spus transportatorul.

CITEȘTE ȘI        -        Mesajul surpriză cu care România îl așteaptă pe Nehammer. Ce se află pe traseul pe care cancelarul Austriei se va deplasa / video

„Cum se va schimba viața șoferilor atunci când România va intra în spațiul Schengen (n.r. cu frontierele terestre)“, a întrebat jurnalista Antena 3 CNN.

„Din punctul meu de vedere, ca șofer de tur-retur, se va schimba în bine, datorită faptului că timpul pierdut în vămi e timpul liber, petrecut alături de familie, destinat vieții personale“, a spus șoferul.

„Dacă ai putea să-i transmiți un mesaj cancelarului Nehammer, având în vedere că în continuare refuză ca România să intre cu frontierele terestre în Schengen, ce i-ai spune?“, a insistat jurnalista Antena 3 CNN.

„Eu văd acest refuz ca și cum ar fi o problemă personală la adresa românilor. Eu l-aș invita să vină să cunoască România, să cunoască oamenii din România, iar apoi să se pună împotriva României și a românilor. Multe state europene, fără noi, românii, ar fi la pământ“, a conchis Florin, șofer de camion care pierde timp enorm în vama de Vest a țării.

CITEȘTE ȘI        -        EXCLUSIV  Răsturnare de situație. Rareș Bogdan a explicat ce l-ar putea încurca pe Karl Nehammer: S-ar putea să vedem mici schimbări / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel