EXCLUSIV  Negrescu, semne de întrebare privind PNRR: E un pic straniu. Aflăm de la Bruxelles Planul României

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și prim-ministrul Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și prim-ministrul Florin Cîțu / Foto: gov.ro

Europarlamentarul Victor Negrescu a vorbit pentru DC News despre PNRR și despre cum consideră că "este oportun să ne gândim, poate cu un nou guvern mai credibil, la un pact național pentru implementare".

După ce a comentat, în exclusivitate pentru DC News, modul în care se vede de la Bruxelles scandalul cu moțiunea de cenzură, Victor Negrescu a spus, despre PNRR, că "evident că ne dorim ca România să aibă acces la cele 29 de miliarde, așa cum au fost stabilite sumele pe baza unei formule."

Totuși, în continuare, Victor Negrescu a declarat că "Guvernul și-a asumat în numele României, fără să fie discutate acele aspecte cu partenerii sociali sau agreate de către români. Sunt câteva reforme extrem de dure: înghețarea pensiilor, posibile creșteri ale taxelor atât pentru zona privată, cât și a taxelor de proprietate, vorbim și de dispariția unor facilități fiscale pentru IT, pe zona de construcții sau pentru produselor bio."

"Sunt semne de întrebare în ceea ce înseamnă respectivul document și capacitatea de a implementa ceea ce scrie acolo. Există riscul. Este oportun să ne gândim, poate cu un nou guvern mai credibil, la un pact național pentru implementarea PNRR și modificarea acelor aspecte care nu sunt împărtășite de către românii.", a mai afirmat europarlamentarul.

Victor Negrescu: "E un pic straniu. Aflăm de la Bruxelles Planul României"

Victor Negrescu a explicat că "Planul, din păcate, nu a fost făcut public de Guvernul României. Au făcut o parte din Plan public, la început, dar nu ne-au spus ce s-a întâmplat la negocieri și ce au mai modificat. Comisia Europeană, în schimb, a făcut Planul public. E un pic straniu. Noi, românii, aflăm de la Bruxelles Planul României, dar de fapt nu e Planul României, ci a fost făcut de niște membri de la USR cu niște membri de la PNL. Nici măcar partidele respective în ansamblul lor."

"Pe partea reforme, angajamentele sunt foarte dificile. Sunt multe măsuri anti-sociale care nu au nicio legătură cu dezvoltarea României sau redresarea ca urmare a impactului generat de pandemie.", a conchis Victor Negrescu pentru DC News.

VEZI ȘI: EXCLUSIV  Carmen Avram, despre PNRR: Nu l-a văzut nimeni! Mi-a sărit în ochi declarația Ursulei von der Leyen

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel