EXCLUSIV  Europarlamentarul Negrescu propune, de la Bruxelles, o soluție pentru criza guvernamentală: E clar și pentru partenerii internaționali

Foto: Facebook Victor Negrescu
Foto: Facebook Victor Negrescu

Europarlamentul Victor Negrescu a comentat, în exclusivitate pentru DC News, modul în care se vede de la Bruxelles scandalul cu moțiunea de cenzură. 

Contactat de DC News privind scandalul cu moțiunea de cenzură, Victor Negrescu a declarat că, "în orice țară democratică europeană, lucrurile sunt clare. Atunci când opoziția vine cu o moțiune de cenzură, aceasta este supusă la vot. Astăzi, Guvernul nu mai are majoritatea în Parlamentul României și trebuie să avem cât mai repede acest proces democratic."

"Dacă moțiunea USR-AUR este amânată, evident, trebuie să avem de îndată moțiunea PSD. Să scăpăm cât mai repede de acest Guvern, să avem o altă formulă sau, de ce nu, alegeri anticipate.", a adăugat europarlamentarul. 

Întrebat cum crede că va decurge în continuare situația, Victor Negrescu a răspuns: "Noi trebuie să ne uităm, în primul rând, la pașii de urmat. Guvernul trebuie să pice, să fie votul în Parlament. Ulterior, trebuie să vedem care ar fi formulele posibile. În opinia mea, și cred că este clar și pentru partenerii internaționali, actualul Parlament nu mai reflectă opțiunea românilor și foarte greu se poate forma o majoritate stabilă și solidă. În acest context, alegerile anticipate - care au avut loc în foarte multe state europene, reprezintă soluția cea mai sigură pentru a rezolva situația."

Moțiunea PSD va ajunge la vot, s-a decis astăzi 

Marți, în urma ședinței Birourilor Permanente Reunite, s-a decis că moțiunea USR PLUS - AUR nu se supune la vot. În schimb, va ajunge la vot moțiunea PSD.

Conducerile celor două camere ale Parlamentului au decis, cu doar 9 voturi „pentru” și 16 abțineri, că moțiunea de cenzură inițiată de USR PLUS și AUR nu va fi dezbătută și citită până la publicarea motivării Curții Constituționale a deciziei privind conflictul dintre Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură.

În schimb, s-a stabilit că moțiunea de cenzură a PSD intră în procedură parlamentară, respectiv joi, de la ora 14.00, va fi citită, iar pe data de 5 octombrie va fi dezbătută și votată. În acest context, amintim că PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor. Jos Guvernul Cîțu”. Sorin Grindeanu făcuse apel către cei care „se întreceau în a nu respecta regulile să fie de acord” cu dezbaterea și votarea rapidă a moțiunii PSD.

Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că parlamentarii formațiunii vor vota moțiunea de cenzură a PSD. (Mai multe detalii, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel