Negrescu, despre candidatura României la EMA: Votul, predominant politic

Autorităţile române ar fi preferat o analiză mai tehnică a candidaturii ţării noastre la relocarea Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA), în realitate, votul final fiind unul politic, a spus ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

"Nu avem niciun motiv să fim îngrijoraţi. (...) Avem un dosar bun, chiar foarte bun. Trebuie să ne uităm doar la presa europeană. Presa europeană a evaluat dosarul nostru ca fiind unul dintre dosarele bune prezentate din cele 19 ţări candidate. Interesul acordat de anumiţi lideri europeni ţării noastre dovedeşte că într-adevăr avem foarte multe atuuri", a punctat Negrescu.

"Nu argumentăm aici elementele de infrastructură sau de investiţii", a evidenţiat ministrul delegat, adăugând că este vorba de un vot 'eminamente politic'. "Noi am fi preferat o analiză mai tehnică. Din punct de vedere tehnic, dosarul nostru este complet şi are argumentele necesare. Problema este că votul va fi unul predominant politic. Vorbim de un vot ca la Eurovision, în care fiecare stat are dreptul să voteze alte state şi are şase puncte pe care le poate aloca altor state: trei puncte statului preferat, două puncte ceilalţi şi un punct ultimului stat preferat', a detaliat Victor Negrescu. El a apreciat că acest tip de vot 'nu este convenabil României. "Dar acest lucru ne împinge pe noi să fim şi mai motivaţi, pentru a promova mai bine România şi pentru a folosi această oportunitate pentru a arăta ţara noastră sub un alt unghi", a adăugat acesta, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel