Negrescu critică planul de relansare economică al PNL: Niciun capitol despre acest lucru

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Europarlamentarul Victor Negrescu atrage atenţia asupra faptului că planul PNL de relansare economică nu conţine un capitol important care ar fi putut aduce importante fonduri europene în România.

"Comisia Europeană a lansat recent o nouă propunere privind agenda europeană în materie de competențe. Documentul prezintă 12 direcții cheie în materie de educație și trasează o serie de obiective pentru următorii 5 ani, în vederea pregătirii societății europene pentru noile competențe necesare în perspectiva evoluțiilor societale și economice.

Pentru perioada 2021-2027, UE va aloca aproximativ 86 de miliarde de euro prin Fondul Social European, 26 de miliarde de euro prin Erasmus, 3,6 miliarde prin InvestEU, 9,2 miliarde prin Digital Europe și aproximativ 560 de miliarde prin Facilitatea de Revenire și Reziliență. Sume importante care demonstrează faptul că educația trebuie să fie o prioritate pentru a crește competitivitatea Europei în perioada următoare", anunţă Victor Negrescu.

Negrescu: Educația trebuie să fie o prioritate

"Din păcate, în planul de relansare economică propus de Guvernul României nu există nicio intenție și niciun plan pentru creșterea competențelor și nivelului de educației. Nimic despre aceste sume importante sau despre modul în care ne vom raporta la intențiile Uniunii Europene. Educația trebuie să fie o prioritate. Pe tot parcursul vieții trebuie să putem să ne formăm și să ne creștem competențele iar pentru asta trebuie să existe soluții adecvate și raportate la realități. România are nevoie de propria agendă pentru competențe", transmite Victor Negrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel