Negrescu, veste bună pentru românii din diaspora: Susţin cu tărie acest lucru!

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu vine cu o veste bună pentru românii din diaspora. 

"Am semnat, în calitate de membru în Comisia pentru Educație a Parlamentului European și de coordonator al PES activists România, apelul școlilor românești din diaspora pentru un mecanism de finanțare permanent pentru sprijinirea educației în limba română.

Susțin cu tărie necesitatea educației în limba română și despre cultura românească, în primul rând pentru că am trăit, ca și copil, mai mulți ani în străinătate, și înțeleg perfect această nevoie, dar mai ales pentru că cei peste 600.000 de copii care s-au născut în ultimii ani în diaspora au nevoie de acest instrument pentru a-și păstrat identitatea atât de importantă într-o lume globalizată", transmite europarlamentarul Victor Negrescu.

Mesaj despre limba română

"De Ziua Limbii Române ar fi bine să înțelegem cât de importantă este identitatea noastră lingvistică și să trecem peste diferențele și ambițiile politice pentru a acționa în vederea păstrării și cunoașterii sale. Limba română este o limbă oficială a Uniunii Europene și ar fi timpul să o valorizăm mai mult.

În mandatul anterior am fost inițiatorul unui program dedicat copiilor din România și diaspora prin care erau invitați să cunoască instituțiile europene pe care sper să-l relansez de îndată de condițiile ne vor permite acest lucru. Felicit organizațiile inițiatoare pentru demersul lor și pe colegii mei din PES activists Diaspora pentru faptul că sprijină inițiativele diasporei, contribuind activ, ca de fiecare dată, la orice demers pozitiv pentru români", se arată în mesajul europarlamentarului PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel