Negrescu, semnal de alarmă din PE: Educaţia, în impas

Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu
Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu

"Accesul egal la educaţie, dezvoltarea competenţelor digitale şi investiţiile masive în educaţie trebuie să fie priorităţi pentru autorităţile naţionale şi europene", transmite europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

Mai mulţi bani pentru programul Erasmus+ dedicat tinerilor, investiţii publice masive în sistemele de învăţământ, alfabetizare digitală pentru toate generaţiile şi acces la educaţie pentru toţi copiii: sunt principalele direcţii de acţiune în domeniul educaţiei susţinute de Grupul socialist din Parlamentul European, eurodeputatul român Victor Negrescu fiind unul dintre autorii strategiei.

Grupul S&D din Parlamentul European a adoptat astăzi documentul de poziţie "Spaţiul european al educaţiei: realitatea noastră pentru 2025", avansând 16 propuneri pentru creşterea calităţii, a caracterului incluziv şi echităţii sistemelor de educaţie din Uniunea Europeană. Documentul, care a fost transmis preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, atrage atenţia asupra faptului că propunerea actualizată privind bugetul pe termen lung al UE şi Planul european de redresare economică nu iau în considerare provocările actuale la adresa educaţiei.

Negrescu: Provocările nu cunosc graniţe



Europarlamentarul Victor Negrescu, raportor al Comisiei pentru Cultură şi Educaţie din Parlamentul European privind construirea politicii în domeniul educaţiei digitale şi membru în grupul de lucru care a realizat strategia adoptată de Grupul S&D, consideră că statele membre au nevoie de acţiuni şi de politici comune astfel încât sistemele de educaţie din Europa să poată răspunde mai eficient în faţa unor crize precum cea generată de virusul SARS-COV-2.

"Deşi politicile privind educaţia se decid mai ales la nivel naţional, provocările cu care sistemele educaţionale din Europa se confruntă, cum ar fi digitalizarea, nu cunosc graniţe. Pandemia de coronavirus a pus în evidenţă punctele slabe ale sistemelor de învăţământ din UE. Educaţia a ajuns într-un impas şi mulţi elevi nu au avut acces la învăţământul online, în condiţiile în care educaţia digitală este încă departe de a fi o realitate în majoritatea statelor membre", susţine Victor Negrescu.

Europarlamentarul social-democrat consideră că atât bugetul UE, cât şi bugetele naţionale trebuie să susţină mai mult educaţia, în special educaţia digitală şi instruirea continuă pe toată perioada vieţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel