Negrescu: Faptul că actualii guvernanți visează că totul este perfect demonstrează că sunt rupți de realitate

Facebook Victor Negrescu
Facebook Victor Negrescu

Europarlamentarul Victor Negrescu trage un semnal de alarmă cu privire la situaţia în care se află IMM-urile din România. 

"IMM-urile din România suferă enorm ca urmare a pandemiei și deciziilor proaste luate de actuala guvernare. Chiar dacă în majoritatea statelor europene, companiile mici și mijlocii au beneficiat de un sprijin real și de o pondere semnificativă în planurile de redresare, în România mediul de afaceri local a fost complet ignorat.

În Cartea Albă a IMM-urilor, prezentată astăzi de către Consiliul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România, antreprenorii români își arată neîncrederea față de viitorul lor și instabilitatea politică din România. Faptul că actualii guvernanți visează că totul este perfect în economia românească, demonstrează că sunt rupți de realitate.

În contextul negocierilor privind bugetul european pe anul 2022, am propus și obținut sprijinul pentru suplimentarea măsurilor de finanțare pentru IMM-uri și dezvoltarea unor programe de finanțare pentru sectoarele afectate de pandemie. Este timpul acțiunii!", transmite europarlamentarul PSD Victor Negrescu printr-un mesaj publicat pe Facebook.

Lansarea "Cartei Albe a IMM-urilor din România"

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a lansat miercuri, online, cea de-a 19-a ediţie a lucrării "Carta Albă a IMM-urilor din România".

Lucrarea a intervievat peste 800 de antreprenori şi va prezenta situaţia de ansamblu a mediului de afaceri în anul 2021, efectele COVID asupra IMM-urilor, dificultăţile cu care se confruntă acestea, nevoile şi sursele lor de finanţare, modalitatea în care inovează, intenţia de accesare de fonduri nerambursabile sau criteriile de care ţin cont în alegerea partenerului de business.

La eveniment vor participa, printre alţii, Virgil Popescu, ministrul Energiei şi ministrul interimar al Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Raluca Turcan, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Lucian Ovidiu Heiuş, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR, Dumitru Nancu, director general al FNGCIMM, Liviu Rogojinaru, şef de cabinet la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Victor Negrescu, europarlamentar, Radu-Ştefan Oprea, senator PSD.

Prezentarea "Cartei Albe a IMM-urilor din România 2021" va fi realizată de prof. univ. dr. Ovidiu Nicolescu, transmite Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel