Negrescu: Aderarea la zona euro, subminată de actuala guvernare

Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu
Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu

"Obiectivul României de a adera la zona euro a fost subminat de actuala guvernare. România nu mai îndeplinește niciun criteriu de convergență pentru aderarea la zona euro deși în trecut reușise să respecte cel puțin unul din cele 4 criterii economice", apreciază europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

"Practic, România nu pierde doar șansa unei convergențe economice reale dar pierde șansa de a accesa miliardele de euro disponibile prin Mecanismul European de Stabilitate, inclusiv fondurile suplimentare disponibile pentru zona euro în contextul COVID-19. Mai grav este că Bulgaria și Croația au deja un avans important față de noi. Ambele state se pregătesc, conform declarațiilor Comisiei Europene, să meargă spre o nouă etapă de integrare în zona euro, ceea ce semnifică protecție față de riscurile monetare.

În ciuda faptului că a existat un Comitet interministerial pentru trecerea la moneda euro din care au făcut parte toate partidele partidele politice, BNR, instituțiile publice relevante și experți în materie în care am decis un plan privind aderarea României la zona euro, iată că actualul Guvern a decis să ignore din nou un lucru elementar pentru țară", transmite Victor Negrescu.

Ce a declarat Florin Cîţu

"În urmă cu câteva luni postam o declarație mai veche a domnului Cîțu în care se declara împotriva aderării la zona euro. Atunci am atras atenția că actualul guvern nu are un astfel de obiectiv. Iată că din păcate am avut dreptate. În calitate de pro-european atrag atenția asupra faptului că actuala guvernare, prin acest tip de comportament, pune piedici proiectului european al României și împiedică țara noastră în a deveni un partener semnificativ în Uniunea Europeană", apreciază europarlamentarul PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel