Negocieri post-Brexit. Oficial german: "Timpul este din ce în ce mai presant"

Continuă negocierile pentru un acord între Marea Britanie și Uniunea Europeană. 

Uniunea Europeană vrea un acord cu Marea Britanie pentru configurarea relaţiilor bilaterale post-Brexit, "dar nu orice preţ", iar "timpul este din ce în ce mai presant", afirmă Michael Roth, secretar de stat pentru Afaceri Europene în Ministerul german de Externe, conform cotidianului Le Figaro, scrie Mediafax. 

"Mâna Uniunii Europene rămâne întinsă. Vrem în continuare un acord bun pentru cetăţenii de pe ambele maluri ale Canalului Mânecii. Dar timpul este din ce în ce mai presant", a declarat Michael Roth într-un interviu acordat Agenţiei France-Presse.

"Avem nevoie şi de voinţă politică din partea Londrei. Acolo unde este voinţă, există o cale pentru o soluţie comună acceptabilă şi corectă", a subliniat oficialul german. Germania exercită Preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

"Vrem un acord corect, vrem relaţii cât mai strânse cu Marea Britanie. Dar nu cu orice preţ, nu în detrimentul cetăţenilor noştri, nu în detrimentul economiei noastre, a normelor ecologice şi sociale", a explicat Michael Roth.

"Următoarele zile sunt importante"

Negociatorul-şef al Uniunii Europene, Michael Barnier, a afirmat că "următoarele zile sunt importante" pentru ajungerea la un acord care să poată intra rapid în vigoare, în contextul în care tranziţia post-Brexit durează până pe 31 decembrie 2020.

Guvernul Boris Johnson a anunţat luni că Marea Britanie este pregătită pentru orice rezultat al negocierilor cu Uniunea Europeană pe tema configurării relaţiilor post-Brexit. "Premierul depune eforturi pentru a vedea dacă putem ajunge la un acord. Sper că va apărea o mişcare din partea Uniunii Europene pentru a ajunge la un acord. Dar noi suntem pregătiţi pentru orice rezultat", a declarat Matthew Hancock, ministrul britanic al Sănătăţii şi Asistenţei Sociale.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis la reuniunea Consiliului European desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute că probabilitatea încheierii fără niciun acord a tranziţiei post-Brexit este mai mare decât ajungerea la o soluţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel