Negocieri Brexit. UE, anunț după șocul din Marea Britanie

Negocierile privind Brexit-ul vor fi reluate luni, cum este prevăzut, cu noul negociator britanic numit de premierul Theresa May, a declarat marţi Michel Barnier, negociatorul şef al Uniunii Europene pentru Brexit, care a refuzat să comenteze situaţia de la Londra după demisia a doi miniştri care se opun unei ieşiri ''soft'' din blocul comunitar, relatează AFP.

Eram în relaţii sincere şi cordiale cu David Davis (ministrul pentru Brexit demisionar) şi urmează să lucrez lunea viitoare cu negociatorul numit de dna May, a declarat Barnier pentru AFP, după o conferinţă la Council on Foreign Relations din New York.

Întrebat dacă remanierea guvernamentală britanică reduce şansele de a se ajunge la un acord privind termenii ieşirii Marii Britanii din UE până în octombrie, cum şi-au stabilit ca obiectiv cele două părţi, Barnier a estimat că va fi dificil, în orice caz, să se încheie negocierile.

Negociatorul european a refuzat să comenteze situaţia din Marea Britanie după anunţul demisiei lui Davis, înlocuit cu euroscepticul Dominic Raab, şi a ministrului de externe Boris Johnson, partizanul unui Brexit hard, înlocuit cu ministrul sănătăţii, Jeremy Hunt.

Dezacordurile din cadrul guvernului britanic fac să planeze ameninţarea cu un vot de neîncredere împotriva premierului Theresa May.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel