Negociator șef: ”Acesta e adevărul despre Brexit!” AVERTISMENT MAJOR

Alertă cu bombă în FC Botoşani - Academica Clinceni / Foto Pexels
Alertă cu bombă în FC Botoşani - Academica Clinceni / Foto Pexels

Uniunea Europeană consideră că ajungerea la un acord cu Marea Britanie privind relaţiile bilaterale post-Brexit este „improbabilă" în acest moment, afirmă negociatorul-şef Michel Barnier, avertizând că UE ar putea introduce taxe vamale după 1 ianuarie 2021.

"Diferenţele majore persistă între Uniunea Europeană şi Marea Britanie. Timpul pentru soluţii se scurge rapid", a declarat Michel Barnier, citat de publicaţia Süddeutsche Zeitung.

"În acest moment, un acord este improbabil". UE menţine angajamentul pentru negocieri, dar Marea Britanie "nu manifestă acelaşi nivel de implicare şi disponibilitate", a subliniat negociatorul-şef al Uniunii Europene.

"Dacă nu ajungem la un acord privind viitoarea relaţie, vor apărea noi subiecte de dispută, spre exemplu în privinţa comerţului. În plus faţă de noile formalităţi vamale, vor apărea taxe şi cote. Acesta este adevărul despre Brexit", a subliniat Michel Barnier, potrivit postului Deutsche Welle.

Negociatorul Marii Britanii pe tema Brexit, David Frost, a admis că rămân "diferenţe majore", dar s-a declarat mai optimist privind ajungerea la un acord.

Însă, potrivit unor surse citate de cotidianul The Telegraph, Guvernul Boris Johnson pare să admită că Marea Britanie nu va ajunge curând la un acord cu Uniunea Europeană privind relaţiile post-Brexit. Guvernul de la Londra porneşte de la premisa că nu va ajunge anul acesta la un acord cu Bruxellesul privind relaţiile post-Brexit. Iar, în condiţiile în care tranziţia post-Brexit se încheie pe 31 decembrie 2020, Marea Britanie ar urma să gestioneze relaţiile comerciale cu Uniunea Europeană începând din 2021 în virtutea reglementărilor generale ale Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), au declarat miercuri oficiali guvernamentali de la Londra, sub protecţia anonimatului, notează Mediafax.

La nivel oficial, Guvernul Boris Johnson a comunicat că se va implica în mod constructiv în negocierile cu UE privind viitoarele relaţii bilaterale, dar nu va ceda din drepturile unui stat independent.

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel