Neculai Bontic, adjunctul şefului Jandarmeriei, cercetat pentru luare de mită

bontic
bontic

Adjunctul IGJR, generalul Neculai Bontic, este urmărit penal de către DNA pentru 17 fapte de luare de mită şi abuz în serviciu, fiind acuzat că a primit de la subordonaţi bunuri de peste 130.000 de lei ca să-i protejeze în carieră şi le-ar fi impus să îi alimenteze maşinile personale cu carburanţi din unitate. Anchetatorii au stabilit că instituția a fost prejudiciată cu circa 80.000 de lei de către Neculai Bontic.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari au început urmărirea penală faţă de generalul maior Neculai Bontic, adjunct pentru logistică al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române (IGJR), pe care îl acuză de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată, de 17 infracţiuni de luare de mită şi de participaţie improprie la delapidare, în formă continuată, informează printr-un comunicat DNA.

Potrivit rezoluţiei procurorilor de începere a urmăririi penale, în perioada 2005 - 2012, Neculai Bontic a pretins şi primit de la subordonaţii săi din unităţile din Bucureşti şi din ţară mai multe bunuri, estimate în acest moment la peste 130.000 de lei, pentru ca, în schimb, să îi protejeze pe parcursul carierei profesionale.

 De asemenea, Neculai Bontic le-ar fi impus subordonaţilor ca, în mod periodic, să alimenteze cu carburanţi auto aflaţi în patrimoniul unităţilor de jandarmerie autoturismele personale ale acestuia.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel