Neculăescu, întâlnire cu comisarul european, Johannes Hahn

Bogdan Cotigă / 03 oct 2018 / 19:48 Salveaza PDF Comentarii
Johannes-Hahn
Descriere foto: Johannes-Hahn

Secretarul de stat în MAE Dan Neculăescu a avut miercuri o întrevedere cu Johannes Hahn, comisar european pentru politica de vecinătate şi negocierile de aderare.

Pe agenda discuțiilor au figurat evoluţiile din vecinătatea estică şi Parteneriatul Estic, inclusiv în perspectiva preluării de către România a preşedinţiei Consiliului UE în primul semestru al anului 2019. Potrivit MAE, cu acest prilej, diplomatul român a susţinut dezvoltarea cooperării UE cu toate statele din Parteneriatului Estic, în special prin implementarea agendei 2020 în beneficiul direct al cetăţenilor. În context, a fost evocată şi marcarea a zece ani de Parteneriat Estic în prima parte a anului 2019.

Solicitare în interesul Republicii Moldova

Totodată, Dan Neculăescu a reiterat necesitatea continuării sprijinului UE pentru parcursul european al Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei şi a accentuat însemnătatea deosebită a continuării proceselor de consolidare a mecanismelor democratice, în spiritul Acordurilor de Asociere dintre Uniunea Europeană şi cele trei state partenere. Secretarul de stat român s-a referit în mod special la importanţa intensificării eforturilor de reformă în Republica Moldova, dar şi la menţinerea angajamentului UE în raport cu acest stat partener, precizează MAE. La rândul său, comisarul european a mulţumit părţii române pentru evaluările împărtăşite, cât şi pentru demersurile de promovare a agendei europene în vecinătatea estică a UE. De asemenea, a fost evidenţiată necesitatea unui dialog susţinut pe aceste teme în etapa următoare. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24