Neconcordanţe în CV-ul lui Cîţu, cu studiile din SUA. Vâlcu spune ce s-a întâmplat

Foto: Gov.ro
Foto: Gov.ro

Jurnalistul Val Vâlcu a analizat neconcordanţele din CV-ul lui Florin Cîţu, legate de studii. 

Val Vâlcu a comentat pe seama celui mai recent subiect controversat legat de premierul Florin Cîţu, şi anume faptul că acesta ar fi scris greşit anul absolvirii masterului în SUA. "Eroare sau minciună?", aceasta este întrebarea pe seama căreia s-a discutat, miercuri seara, la Realitatea PLUS, la emisiunea moderată de către Laurenţiu Botin.

În cadrul emisiunii, Val Vâlcu a intervenit şi a explicat cum de a apărut acest neadevăr din CV-ul lui Florin Cîţu. 

"El a făcut facultatea în 92-96. A început masterul în 1997. De ce nu l-a început direct în 1996 rămâne de văzut. În 1999 l-a terminat, dar nu a dat imediat dizertaţia, a mai pritocit lucrarea şi are dreptul acesta. Dar problema e că a declarat în CV anul când a încheiat cursurile, nu anul când a susţinut dizertaţia. Asta este. El spune că lucrarea de doctorat nu a terminat-o, a început programul; s-a înscris la doctorat, cum ar fi în România", a declarat Val Vâlcu.

CV-ul lui Florin Cîţu pe care acesta l-a publicat pe site-ul Guvernului, poate fi consultat aici

Mesajul Guvernului

Referitor la informația apărută în presă, conform căreia premierul Florin Cîțu ar fi ,,mințit în CV-ul oficial de la Guvern cu privire la anul absolvirii masterului în SUA", Guvernul României face următoarele precizări:

"În situația în care programul masteral este complet, sistemul universitar din Statele Unite ale Americii dă posibilitatea celor care termină anii de studiu să continue cu școala doctorală. Este și cazul premierului Florin Cîțu, care a terminat programul de master în cadrul Iowa State University și, în consecință,  a continuat parcursul universitar cu școala doctorală.

În timpul școlii doctorale, odată cu parcurgerea unor etape, studentul devine eligibil pentru diploma de master. În cazul în care studiile doctorale nu sunt încheiate prin disertație, atunci universitatea le oferă studenților o diplomă de master. 

Pentru acuratețea informației, premierul a menționat, în CV-ul său, în cazul școlii doctorale, că, deși cursurile programului doctoral au fost completate, nu a mai încercat să obțină disertația. Este evident, prin urmare, că premierul Florin Cîțu a fost de bună-credință atunci când și-a redactat CV-ul, nedorind niciun moment să inducă în eroare opinia publică cu privire la studiile sale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel