NEBUNIE în SUA. Facebook și Twitter fac CENZURĂ pentru Biden

Joe Biden
Joe Biden

Pe măsură ce se apropie data alegerilor prezidențiale, apele devin tot mai tulburi în bătălia pentru președinție. Iată la ce măsură au recurs Facebook și Twitter.

Facebook și Twitter au luat măsuri pentru a limita răspândirea unui controversat articol din New York Post, articol în care Joe Biden este criticat, provocând indignare în rândul conservatorilor și provocând dezbateri cu privire la modul în care platformele de socializare ar trebui să abordeze dezinformarea înainte de alegerile din SUA.

Cu o decizie fără precedent împotriva unei publicații de știri majore, Twitter a blocat utilizatorii să nu posteze linkuri către articolul din New York Post. Utilizatorilor care încearcă să distribuie articolul li s-a arătat o notificare prin care se spune: „Nu putem finaliza această solicitare, deoarece acest link a fost identificat de Twitter sau de partenerii noștri ca fiind potențial dăunător”. Utilizatorilor care fac accesează sau retweetează un link deja postat pe Twitter, li se afișează un avertisment că „linkul poate fi nesigur”.

Twitter a declarat că limitează răspândirea articolului din cauza întrebărilor despre „originea materialelor” incluse în articol, care conține presupuse materiale extrase de pe un computer care fusese lăsat de Hunter Biden într-un atelier de reparații de computere din Delaware, în aprilie 2019. Politicile Twitter interzic „distribuirea directă a conținutului obținut prin hacking care conține informații private”.

Facebook, aceeași decizie

Între timp, Facebook a impus restricții la accesarea articolului, spunând că există întrebări cu privire la validitatea acestuia. "Aceasta face parte din procesul nostru standard de reducere a răspândirii dezinformării", a declarat un purtător de cuvânt al Facebook, Andy Stone.

În ultimele săptămâni, Twitter a anunțat că va avertiza utilizatorii care încearcă să redistribuie un link fără să-l acceseze în prealabil De asemenea, a început să ia măsuri împotriva dezinformării și a apelurilor la violență postate de Donald Trump și alte personalități publice.

New York Post se arată deranjat

New York Post a criticat companiile, spunând că încearcă să ajute campania electorală a lui Biden și susținând în mod fals că nimeni nu a contestat veridicitatea articolului. „Facebook și Twitter nu sunt platforme media. Sunt mașini de propagandă ”, au scris într-un editorial cei de la New York Post. Între timp, senatorul republican Ted Cruz i-a scris o scrisoare lui Dorsey, spunând: „Cenzura pe Twitter a acestui articol este destul de ipocrită, având în vedere disponibilitatea sa de a permite utilizatorilor să împărtășească alte articole, critice față de alți candidați”. 

Directorul campaniei lui Trump, a numit restricția drept „absolut inacceptabilă” și a postat pe Twitter: „Cenzura ar trebui condamnată”, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel