Neacşu (IŞMB): Unităţile de învăţământ de stat din Capitală încep luni cursurile; sunt şi trei excepţii

Unităţile de învăţământ de stat din Capitală încep luni cursurile, existând însă trei cazuri de instituţii şcolare care au solicitat decalarea începutului de an şcolar, a anunţat vineri inspectorul şcolar general al Municipiului Bucureşti, Ioana Mihaela Neacşu.

"La nivelul municipiului Bucureşti am înregistrat până astăzi trei solicitări din partea unor unităţi de învăţământ pentru a decala începutul anului şcolar. Este vorba despre trei unităţi de învăţământ preşcolar: Grădiniţa nr. 35, Grădiniţa nr. 53 şi două grupe de program normal din cadrul Grădiniţei Şcolii Gimnaziale nr. 13. În primele două cazuri cursurile vor începe pe 23 septembrie, iar în ultima situaţie pe 16 septembrie. Vizavi de aceste situaţii am organizat şedinţe cu părinţii la aceste unităţi de învăţământ. Acolo unde părinţii ne-au informat că nu găsesc soluţii pentru copii în această perioadă de una sau două săptămâni în mod individual, punctual, în funcţie de apropierea de domiciliu a unităţilor respective, le-am oferit posibilitatea de a duce copiii în alte grădiniţe. (...) Cu excepţia celor trei situaţii enunţate, toate celelalte unităţi de învăţământ de stat vor începe cursurile pe 9 septembrie", a spus Ioana Mihaela Neacşu, prezentă la un eveniment organizat de Primăria sectorului 4 privind reabilitarea şi modernizarea fostei Şcoli Generale nr. 100.

Ea a menţionat că în cazul celor trei grădiniţe se amână începutul de an şcolar având în vedere că încă se desfăşoară lucrări de reparaţii.

"Există în continuare lucrări de reparaţii şi consolidare într-o serie de unităţi de învăţământ, dar nu doar la nivelul sectorului 4, ci şi la nivelul altor sectoare, s-a adoptat această soluţie de relocare a elevilor în alte spaţii astfel încât ei să poată începe şcoala în 9 septembrie. Ne confruntăm la nivelul Capitalei cu un număr de 13 astfel de situaţii provenind din trei sectoare ale municipiului Bucureşti. Din monitorizările pe care le-am întreprins la nivelul Inspectoratului Şcolar şi din informaţiile provenite de la administraţiile publice locale ale celor şase sectoare ştim că există situaţii în care vor începe în data de 9 septembrie cursurile, iar lucrările de reparaţii vor fi finalizate la câteva zile după data începerii anului şcolar. Aceste lucrări nu sunt de anvergură, sunt doar retuşuri la lucrările executate şi am primit asigurări că se vor lua toate măsurile necesare astfel încât să nu fie periclitat nici procesul educaţional ce se desfăşoară în şcoală şi nici siguranţa copiilor în aceste unităţi", a precizat Neacşu.

Potrivit acesteia, în toate sectoarele Capitalei, pe parcursul verii, s-au desfăşurat lucrări intense, susţinute, în vederea reabilitării şi consolidării spaţiilor şcolare.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24