Neacșu dezvăluie miza eliminării sale din CSM. Șova: Este inadmisibil să-ți bați joc de cariera unui magistrat

adrian neacsu
adrian neacsu

Întrebat de unde i s-au tras toate problemele de natură penală și acuzațiile din partea procurorilor privind uz de fals și fals în înscrisuri, Toni Neacșu a făcut trimitere la alegerea Oanei Hăineală în fruntea Consiliului Superior al Magistraturii și luptele surde pentru putere din cadrul instituției. 

Neacșu a fost achitat, joi, de Înalta Curte de Casație și Justiție, în dosarul în care era acuzat de DNA că a încasat salariu și diurnă de la CSM în valoare de aproape 67.000 de lei pentru 48 de zile în care a absentat de la serviciu. Procurorii au făcut apel la decizia ICCJ.

"Este o victorie de etapă. Mie mi s-a imputat un lucru care se poate imputa de mâine oricărui judecător din această țară. Anume modul în care am ales să mă raportez la programul de lucru", a declarat fostul membru CSM, joi seară, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Neacșu a fost întrebat de ce s-a încercat îndepărtarea sa din sistem.

Judecătorul Toni Neacșu a înfrânt DNA. Curtea Supremă a decis


"Trebuie să ne aducem aminte ce s-a întâmplat la începutul anului 2012. În acel moment, împotriva voinței Adunărilor Generale ale instanțelor din această țară, a fost ales în fruntea CSM un procuror. Problema nu e că era procuror, problema era că nu reprezenta instanțele în niciun fel. Echilibrul era extrem de firav. Prin îndepărtarea mea s-a înclinat definitiv balanța într-o parte. Tot ce s-a întâmplat ulterior în 2012 este strict legat de ce ni s-a întâmplat mie și lui Bălan", a spus Toni Neacșu.

Fostul magistrat a adăugat că sistemul judiciar a pierdut enorm în urma acelor "lupte surde" purtate în interiorul CSM în 2012.

"În momentul de față lucrurile sunt în mare măsură scapate de sub control, izvorul se plasează undeva în 2012", a arătat Neacșu.

"Dacă rămâneam în CSM, Oana Hăineală nu mai era aleasă președinte CSM", a punctat fostul membru al Consiliului.

Șova: Toni Neacșu este incoruptibil

Ministrul Transporturilor, Dan Șova, de profesie jurist, a declarat că Toni Neacșu este "unul dintre cei mai valoroși magistrați din țara asta".

Prezent în studioul Antena 3, Șova a precizat că Neacșu, pe care îl cunoaște din perioada în care nu era politică, este un judecător "din noul val de tineri".

"Ceea ce cred că a deranjat este că era un personaj incoruptibil și completamente neinfluențabil (...) Mi se pare inadmisibil pentru sistemul judiciar din România să-ți bați joc și să-i distrugi cariera unui asemenea om, bătându-ți joc cu un motiv hilar. Eu vă garantez că Toni Neacșu a luat de la CSM ceea ce i-au dat cei de la contabilitate. Nu a stat nimeni să vadă cât, cum. Întrebarea mea este: în acest dosar, contabilul care i-a dat banii a fost cercetat? Răspunsul e nu", a declarat ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel