Revenim la clase de 30 de copii, din toamnă? Anisie a făcut ANUNȚUL

Monica Anisie
Monica Anisie

Ministrul Educației, Monica Anisie, a vorbit despre posibilitatea de a avea din nou clase aglomerate cu câte 30-32 de elevi, dar și despre cursurile online de la toamnă.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a vorbit despre posibilitatea de a avea din nou clase aglomerate cu câte 30-32 de elevi, dar și despre cursurile online de la toamnă, la Digi 24.

„La acest moment, scenariul acesta nu-l văd posibil. Nu ne mai putem întoarce la sălile de clasă pline cu 30 și ceva de elevi. Este clar că trebuie să luăm măsuri de la toamnă pentru a reduce numărul de copii la clasă”, a explicat ministrul.

Întrebați la Ministerul Sănătății

Un răspuns oferit frecvent de Monica Anisie a avut la bază indicația către Ministerul Sănătății. Astfel, totul „rămâne de văzut și în funcție de evoluția epidemiologică din România. Acum este momentul în care nu putem să ne pronunțăm noi de la Ministerul Educației, așteptăm răspunsuri de la Ministerul Sănătății”.

Școala revine și în online, din toamnă

Întrebată despre posibilitatea ca școala online să continue și de la toamnă, pentru a evita supraaglomerarea sălilor de curs, Anisie a explicat:

„După cum bine știți, am anunțat lucrul acesta. Ministerul Educației se pregătește și pentru un astfel de scenariu. Guvernul României a alocat 150 milioane lei tocmai pentru a achiziționa tablete pentru copiii din mediile dezavantajate și tot MENCS pregătește, în această perioadă, ghiduri metodologice pentru profesori, dar și cursuri de formare pentru a-i familiariza pe profesori cu acest nou tip de predare. Este un nou tip de predare.

Da, în septembrie ne dorim ca niciun copil să nu mai fie în imposibilitatea de a apela la tehnologie”, a declarat ministrul Educației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel