Ne-am agitat degeaba: Spațiul Schengen se desființează temporar

schengen
schengen

Un compromis între țările membre ale Spațiului Schengen, Parlamentul și Comisia europeană, încheiat joi, poate duce la reintroducerea temporară a controalelor la frontiera națională. 

Acțiunea este reclamată de Franța și Germania. Acordul a fost încheiat din iunie 2012, la Luxembourg, însă nu a fost pe placul comisarului pentru Afaceri Interne Cecilia Malmström şi al Parlamentului European (PE). Instituţiile care s-au simţit marginalizate în acest proces de decizie cu pronunţat caracter interguvernamental. După un an de negocieri s-a ajuns la un compromis, ia acordul urmează să fie aprobat oficial de PE în sesiunea plenară din iunie, scrie Gândul, care citează AFP.

Șase luni plus șase, la alegere

Statele membre Schengen pot reintroduce controale la frontierele naţionale "pentru o perioadă de şase luni ce poate fi prelungită cu încă şase luni, atunci când controlul unei frontiere externe a Spaţiului nu mai este asigurat din cauza unor circumstanţe excepţionale". În plus a fost creat un mecanism pentru prevenirea unei crize provocate de o "presiune migratorie necontrolabilă" antrenând un eşec al controlului la o frontieră externă a Spaţiului Schengen.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel