Navele cu animalele exportate din România traversează Canalul Suez către ţări din Golful Persic

Navele cu animalele exportate din România traversează Canalul Suez către ţări din Golful Persic
Navele cu animalele exportate din România traversează Canalul Suez către ţări din Golful Persic

Cele 11 nave cu animalele exportate din România se află în drum spre destinaţie, respectiv ţări din Golful Persic, cu ruta prin Canalul Suez, a anunţat, marţi, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Astfel, şase nave care au plecat din portul Constanţa în perioada 16 - 23 martie 2021 au finalizat traversarea Canalului Suez în data de 29 martie 2021, iar în această seară este preconizată sosirea animalelor de pe aceste nave în Iordania şi în cursul zilei de miercuri, în Arabia Saudită.

De asemenea, cinci nave care au plecat din portul Constanta în perioada 23 - 24 martie 2021, vor finaliza traversarea Canalului Suez în cursul zilei de marţi. Două dintre acestea sunt deja angrenate în traversare, urmând ca imediat să se îndrepte către destinaţie.

'Gestionarea rapidă şi eficientă a situaţiei se datorează acţiunilor comune întreprinse de către ANSVSA, autorităţile egiptene, exportatori, transportatori, prin prezenţa medicilor veterinari egipteni la bordul navelor şi a suplimentării stocurilor de apă şi furaje. Pe toata durata crizei generate de blocarea Canalului Suez, ANSVSA s-a aflat în contact permanent cu operatorii economici şi organizatorii transporturilor celor 11 nave şi a avut informaţii în timp real cu privire la sănătatea, bunăstarea şi protecţia animalelor aflate la bord.

ANSVSA este preocupată de starea animalelor şi, în acest sens, menţine contactul cu exportatorii şi autorităţile competente din ţările de destinaţie, pentru a se asigura de respectarea condiţiilor de protecţie şi bunăstare a acestora în timpul transportului, până la destinaţie. Celula de criză constituită la nivelul ANSVSA îşi va înceta activitatea atunci când toate animalele de pe cele 11 nave vor ajunge la destinaţie', precizează sursa citată într-un comunicat de presă transmis marţi.

În acest context, ANSVSA mulţumeşte Comisiei Europene şi tuturor autorităţilor competente din Egipt, Liban, Libia, Siria, Iordania, Israel, Turcia şi Cipru, şi celor implicaţi în acest eveniment pentru deschidere, reacţie promptă şi bună colaborare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel