Navalnîi despre Gorbaciov: "Viaţa lui a avut o importanţă crucială pentru sfârşitul secolului al XX-lea"

Aleksei Navalnîi
Aleksei Navalnîi

Aleksei Navalnîi, a transmis sincere condoleanţe familiei, rudelor şi apropiaţilor, prietenilor lui Mihail Gorbaciov, care a decedat, la 30 august, la vârsta de 91 de ani, la Spitalul Clinic Central din Moscova.

O înregistrare cu acest mesaj, transmis de opozantul rus, a apărut pe canalul de Telegram al lui Navalnîi. Potrivit politicianului, acesta a aflat despre moartea lui Gorbaciov de la postul de radio în închisoarea din regiunea Vladimir, unde ispăşeşte pedeapa cu închisoarea.

Navalnîi a remarcat că, în perioada în care se afla la conducere Gorbaciov, ultimii prizonieri politici din URSS au fost plasaţi în libertate. 'Şi faptul că astăzi oameni ca mine află despre decesul lui prin intermediul posturilor de radio de la un difuzor de perete din închisoare caracterizează perfect saltul 'culbutor' început de această persoană remarcabilă în ţara mea', a spus Navalnîi.

Atitudinea mea faţă de Gorbaciov a evoluat de la o iritare feroce - el a stat în calea unor 'democraţi radicali', pe care îi respectam - până la un trist respect. Atunci când s-a dovedit că 'democraţii radicali' erau în mare parte o mulţime de hoţi şi de ipocriţi, Gorbaciov a fost unul dintre puţinii care nu a folosit puterea şi nici oportunităţile pentru beneficii personale şi pentru a se îmbogăţi.

S-a retras de la putere în mod paşnic şi benevol, respectând voinţa alegătorilor. Aceasta este singura marea victorie realizată, conform standardelor fostei URSS. Sunt convins că viaţa şi istoria lui, care au avut o importanţă esenţială pentru ceea ce se întâmpla la sfârşitul secolului al XX-lea, vor fi apreciate de descendenţii săi mult mai favorabil decât o fac astăzi contemporanii săi. Sincere condoleanţe rudelor şi apropiaţilor lui Mihail Sergheevici", a conchis politicianul rus din rândul opoziţiei, Aleksei Navalnîi, în mesajul transmis din închisoare, potrivit Rador.

Vezi și: "Să mai trăim noi până atunci, tovarăşe". Ce voia Gorbaciov de la România și implicarea în răsturnarea lui Ceaușescu: "Dacă eu nu o să-ţi spun adevărul, nimeni nu o va face"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel