Navalnîi, anchetat pentru "fraudă pe scară largă": "Putin face o criză de isterie"

A fost deschisă o anchetă pentru "fraudă pe scară largă" împotriva lui Aleksei Navalnîi care denunţă o "isterie".

O anchetă pentru "fraudă pe scară largă" a fost deschisă în Rusia împotriva opozantului Aleksei Navalnîi, în convalescenţă în străinătate după presupusa lui otrăvire, au anunţat marţi autorităţile de la Moscova, disidentul denunţând o "isterie" a Kremlinului, notează AFP.

Într-un comunicat, Comitetul de anchetă rus a informat că Aleksei Navalnîi este suspectat că a cheltuit în interes personal 356 de milioane de ruble (3,9 milioane euro la cursul actual) din donaţiile strânse de "mai multe" organizaţii neguvernamentale, scrie Agerpres. Autorităţile se referă în special la donaţiile pentru Fondul de luptă împotriva corupţiei, înfiinţat de opozant, şi alte cinci entităţi de apărare a drepturilor omului unde Aleksei Navalnîi este "de fapt directorul".

Comitetul de anchetă susţine printre altele că Aleksei Navalnîi a folosit această sumă "pentru achiziţionarea de bunuri personale şi materiale, precum şi pentru plata unor cheltuieli (inclusiv vacanţe în străinătate)". Legea rusă prevede pedepse de până la 10 ani de închisoare pentru astfel de infracţiuni.

"Putin face o criză de isterie"

"S-ar spune că (Vladimir) Putin face o criză de isterie", a reacţionat opozantul pe contul său de Twitter. El le-a cerut partizanilor săi "să ia în derâdere" această nouă anchetă continuând să facă donaţii organizaţiilor sale.

Disidentul a mai afirmat că noua anchetă este legată de presupusa lui otrăvire în Siberia, la sfârşitul lui august, în cursul căreia el a acuzat că a fost victima unui atac cu un agent neurotoxic, la ordinele Kremlinului.

Rusia susţine că nu există nicio dovadă privind o astfel de crimă, în pofida faptului că opozantul, după ce i s-a făcut rău într-un avion în Siberia, a intrat în comă, iar rezultatele a trei laboratoare europene au indicat ulterior că el a fost otrăvit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel