Nava spațială Crew Dragon a fost lansată cu succes către Stația Spațială Internațională

Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Nava spațială Crew Dragon a fost lansată cu succes către Stația Spațială Internațională, a anunțat NASA.

Nava spațială reutilizabilă Crew Dragon de la SpaceX a fost lansată joi pe Stația Spațială Internațională (ISS) cu trei astronauți și un cosmonaut Roscosmos la bord, a declarat NASA, scrie Interfax.

Echipajul internațional al navei îi include pe astronauții americani Stephen Bowen și Woody Hoburgh, astronautul din Emiratele Arabe Unite Sultan Al-Neyadi și cosmonautul rus Andrey Fedyaev.

Lansarea a fost efectuată folosind un vehicul de lansare SpaceX Falcon 9 de la Kennedy Space Center Launch Complex 39A la 00:34, ora Coastei de Est a SUA . Mai târziu, NASA a raportat că nava a fost lansată cu succes pe orbită și s-a îndreptat către ISS.

Potrivit NASA, Crew Dragon va trebui să se andocheze cu ISS pe 3 martie, la 24,5 ore după lansare. Acesta este al patrulea zbor al acestei nave spațiale reutilizabile.

Astronauții vor sta 6 luni pe ISS



Este planificat ca în total echipajul Crew Dragon-6 să petreacă șase luni pe Stația Spațială Internațională (ISS).

În prezent, în cadrul acordului dintre Roscosmos și NASA, se desfășoară două misiuni pe ISS. În septembrie anul trecut, pe stație a fost lansată nava rusească Soyuz MS-22, care, pe lângă rușii Serghei Prokopiev și Dmitry Petelin, îl include și pe astronautul NASA Francisco Rubio. În octombrie a avut loc lansarea navei americane Crew Dragon-5, cu care a ajuns pe ISS cosmonautul Roscosmos Anna Kikina.

Reamintim că pe 27 februarie, SpaceX și NASA au anulat lansarea navei spațiale Crew Dragon către Stația Spațială Internațională după ce a fost detectată o problemă cu sistemul de sol al rachetei Falcon 9. Cu aproximativ două minute rămase pe cronometrul care efectua numărătoarea inversă necesară decolării, lansarea a fost întreruptă din cauza unei probleme legate de lichidul de aprindere TEA-TEB, care este folosit pentru a aprinde motoarele rachetei SpaceX Falcon 9 la decolare.

VEZI ȘI: Lansarea navei spațiale Crew Dragon a fost anulată cu doar două minute înainte de momentul decolării

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel