Navă militară britanică în Portul Constanța. Comandor britanic: Mesaj pentru Rusia

Atașatul militar al Marii Britanii în România, comandorul Neville McNally, a declarat miercuri, la Constanța, că prezența militarilor britanici în România în cadrul exercițiilor NATO din această perioadă constituie un mesaj important pentru Federația Rusă și oricine acționează împotriva intereselor Alianței.

'Este un mesaj important pentru Rusia și pentru oricine acționează împotriva intereselor NATO. Acesta (mesajul n.red.) reafirmă ceea ce NATO este, un furnizor de securitate colectivă. Obținerea acestei securități colective se face prin operațiuni permanente ale statelor membre, ale forțelor acestor țări', a declarat miercuri, la Constanța, atașatul militar al Marii Britanii în România, pentru jurnaliștii români care au vizitat distrugătorul HMS Daring, aflat în aceste zile în Marea Neagră pentru exerciții comune cu Forțele Navale ale României.

McNally a răspuns astfel unei întrebări referitoare la mesajul adresat Rusiei prin prezența în apele Mării Negre a HMS Daring, una dintre cele mai mari nave distrugătoare din lume de tipul 45.

'Totul este la vedere și este o continuare a ceea ce NATO a făcut dintotdeauna. Vom opera în apele internaționale, făcând ceea ce este legitim din punct de vedere internațional (...) NATO continuă să facă ceea ce a făcut dintotdeauna în domeniul maritim, aceea de a demonstra deschiderea și legitimitatea navigării în apele internaționale, ceea ce include și Marea Neagră. Prezența HMS Daring în Constanța este parte a aceste demonstrații, este o foarte importantă oportunitate pentru Marina Regală de a continua și menține relația cu Forțele Navale Române și pentru a întări capacitățile esențiale de interoperabilitate', a menționat atașatul militar al Marii Britanii în România.

Totodată, el a anunțat că în jur de 1.000 de militari britanici vor ajunge în România în perioada acestei veri pentru exercițiile NATO, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel