Navă faimoasă de război, pe fundul oceanului. Descoperire spectaculoasă

Epava uneia dintre cele mai faimoase nave de război americane din al Doilea Război Mondial a fost descoperită după 76 de ani. 

Vasul a fost scufundat de japonezi în timpul bătăliei de la Guadalcanal. Crucișătorul ușor USS Juneau a ajuns pe fundul oceanului în mai puțin de 30 de secunde după ce a fost lovit de două torpile. Epava a fost descoperită la sfârșitul săptămânii trecute de o expediție finantata de co-fondatorul Microsoft, Paul Allen.

Robert Kraft, directorul expeditiei: "Explozia a fost atât de puternică, încât nu au existat supravieţuitori. Când norul de fum s-a îndepărtat nu mai era niciun rest la suprafaţa apei. Totul dispăruse."

În tragedie au pierit 687 de membri ai echipajului. Printre ei se aflau și cinci frați. Nava a fost poreclită "crucișătorul fraților Sullivan”, informează TVR.

Robert Kraft, directorul expediției: "În spatele acestei nave se află povestea fraţilor Sullivan, o poveste veche de decenii. Ştiţi, fiecare navă are povestea ei. Fiecare navă pe care o căutăm are propria poveste, unică. Una care sensibilizează diverşi oameni din diverse motive."

[citeste si]

USS Juneau făcea parte dintr-un convoi care transporta trupe spre Guadalcanal. Vasele au fost atacate de 30 de bombardiere japoneze, iar crucișătorul american a fost lovit de o torpilă. În timp ce se îndrepta spre port pentru reparații, a fost lovit de alte două torpile lansate de un submarin.

Aceeași echipă de scafandri a descoperit anul trecut crucișătorul greu "Indianapolis", scufundat imediat după misiunea secretă în timpul careia a transportat în Filipine bomba atomică folosită la Hiroshima.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel