Nava de război rusă „Amiralul Makarov”, scufundată de ucraineni aproape de Insula Șerpilor. A luat foc după ce a fost lovită de o rachetă

Nava de război rusă „Amiralul Makarov”, scufundată de ucraineni aproape de Insula Șerpilor. A luat foc după ce a fost lovită de o rachetă / Foto: Captură video Youtube Sinyor
Nava de război rusă „Amiralul Makarov”, scufundată de ucraineni aproape de Insula Șerpilor. A luat foc după ce a fost lovită de o rachetă / Foto: Captură video Youtube Sinyor

Nava de război rusă "Amiralul Makarov" a luat foc după ce a fost lovită de o rachetă ucraineană.

Nava de război Amiralul Makarov din Rusia a fost lovită de rachete ucrainene și a izbucnit în flăcări, potrivit oficialilor ucraineni, scrie The Independent.

Fregata ar fi cea mai recentă pierdere navală importantă a Rusiei într-o campanie zbuciumată, venită după rapoarte conform cărora serviciile de informații americane au ajutat Ucraina să localizeze și să scufunde nava de război rusă Moskva în urmă cu câteva săptămâni. Nava ”Amiralului Makarov” ar fi fost lovită de rachete ”Neptun”. Potrivit presei din Ucraina, ca urmare a exploziei, la bordul fregatei ar fi izbucnit un incendiu. Deși informații privind lovirea ”Amiralului Makarov” au apărut pe rețelele de socializare încă de joi seara, abia acum presa a primit și o confirmare oficială în acest sens.

Fregata ”Amiralului Makarov” este cea mai nouă și performantă din flota rusă. Nava a fost construită în perioada 2012-2015 și a fost lansată pe apă în 2017. Se spunea că nava se află aproape de Insula Șerpilor din Marea Neagră, unde era în desfășurare o operațiune de salvare care implică mai multe avioane și bărci de salvare, scrie Mirror.

"Alt eșec al flotei ruse"

Deputatul ucrainean Oleksiy Goncharenko a confirmat informația pe canalul său Telegram. El a spus că nava a fost lovită de atacurile ucrainene și a fost „grav avariată”, dar a rămas pe linia de plutire deocamdată. În postarea sa, el a scris: „Există informații noi despre un alt eșec al flotei ruse în apropierea țărmurilor noastre.

Surse neoficiale ruse raportează că cea mai nouă fregata de rachete, Amiral Makarov, are probleme. Este echipată cu sisteme moderne de apărare aeriană și este înarmată cu rachete de croazieră Kalibr. Sau a fost. Potrivit informațiilor preliminare, fregata nu a putut să evite racheta antinavă ucraineană Neptune. Nava este grav avariată, dar rămâne pe linia de plutire. Deocamdata. Așteptăm."

Lovitură uriașă pentru Putin



Rapoartele sale au fost susținute de oficialul ucrainean Anton Gerașcenko, care a spus: „Fregata Amiralul Makarov este în flăcări în largul coastei Insulei Șerpilor".

"Amiralul Makarov" este una dintre cele trei nave importante ale flotei ruse din Marea Neagră, iar scufundarea sa ar fi o lovitură pentru Vladimir Putin, la scurt timp după ce Moscova și-a pierdut nava amiral Moskva și doar cu câteva zile înainte de 9 mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel