Navă cu zeci de imigranți, depistată în Marea Neagră. S-au făcut arestări

Nava migranti
Nava migranti

Doi cetăţeni turci au fost arestaţi pentru o perioadă de 30 de zile pentru călăuzirea a peste 60 de migranţi din Irak, Pakistan, Siria şi Afganistan pe Marea Neagră.

Potrivit sursei citate, investigaţiile în cazul celor 60 de persoane depistate marţi în ambarcaţiunea interceptată în Marea Neagă au fost continuate de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, care au stabilit că doi cetăţeni turci au condus grupul de migranţi, propunând arestarea lor. 

"După declanşarea procedurilor specifice de escortare a ambarcaţiunii în Portul Constanţa, unde au fost desfăşurate activităţi de debarcare, triere şi evaluare medicală a persoanelor în cauză, alături de celelalte instituţii implicate, au fost demarate cercetările la sediul Gărzii de Coastă. În urma cercetărilor efectuate, a rezultat că ambarcaţiunea "Ilayda55" era condusă de doi cetăţeni turci, în vârstă de 53 ani şi 45 de ani, care au plecat împreună cu grupul de migranţi, în data de 27 noiembrie 2017, dintr-un port situat pe coastele Turciei. În cadrul audierilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că la bordul ambarcaţiunii se aflau peste 60 de migranţi, cetăţeni din Irak, Pakistan, Siria şi Afganistan, care intenţionau să ajungă în mod ilegal în ţara noastră", precizează sursa citată. 

Cele două călăuze sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi, trecere frauduloasă a frontierei de stat, conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător şi punerea în navigaţie a unei nave fără a avea echipaj minim de siguranţă. 

Totodată, întregul grup de migranţi a intrat în custodia Inspectoratului General pentru Imigrări, urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel